Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Gouwe | dagbesteding

In het kort

Activiteitencentrum De Gouwe is er voor ouderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij hebben behoefte aan 24-uurs begeleiding. Een deel van hen woont in woonlocatie De Gouwe, dat ook gevestigd is in De Meander. Ook mensen die elders wonen, kunnen gebruik maken van de dagbesteding.


Begeleiding

In De Gouwe werkt een team van vaste begeleiders die opgeleid zijn om mensen te begeleiden die een verstandelijke beperking hebben en specifieke aandacht vragen rondom het ouder worden. Bij complexe vragen kan het team een beroep doen op een gedragsdeskundige. Tevens kunnen er leerlingen en/of stagiaires van zorgopleidingen werkzaam zijn. De algemene leiding is in handen van een locatiemanager.

Activiteiten


We werken vanuit nabijheid en met een vaste structuur in de dagen. We doen veel activiteiten waarbij je je zintuigen moet gebruiken, de zogenaamde sensopatische activiteiten.

Activiteitencentrum De Gouwe is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Gebouw en omgeving

Het activiteitencentrum bevindt zich op de begane grond in een vleugel van zorgcentrum Meander, een zorgcentrum in Nieuwerkerk a/d IJssel. De ruimtes zijn prikkelarm. De cliënten van het activiteitencentrum kunnen deelnemen aan activiteiten van Meander, zoals Club Creatief en zingen.

Ligging