Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Oog voor thuis

In het kort

Oog voor thuis biedt jeugd- en gezinshulp aan alle inwoners van Alphen aan den Rijn. Oog voor thuis is er voor kinderen, jongeren, hun ouders én het hele gezin.

Lokale teams

Voor ondersteuning kun je terecht bij de lokale teams van jeugd- en gezinsprofessionals. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij alle vragen over jeugdhulp. Met elkaar zoeken we naar wij naar antwoorden op en oplossingen voor al jouw vragen.

Ik heb hulp nodig voor mijn kind of gezin

Heeft u moeite met de opvoeding van uw kind? Het jeugd- en gezinsteam helpt u graag op weg. Voor meer informatie of aanmelden gaat u naar www.oogvoorthuis.nl.

Ondersteuning nodig?

Dan nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek. Onze jeugd- en gezinsprofessionals gaan u dan helpen. Wij kijken naar het hele gezin en gaan ook met het hele gezin in gesprek. Als dat nodig is vragen we ook hulp van bijvoorbeeld de school of uw huisarts. Zo zoeken we samen naar mogelijke oplossingen voor uw vragen.

Alle vragen

Wij kijken niet alleen naar de vragen die u heeft over uw kind, maar ook naar andere problemen die aan de hand kunnen zijn in uw gezin. Zoals een echtscheiding of financiële problemen. We kijken ook wat er al goed gaat in uw gezin en of we dat sterker kunnen maken. Al deze dingen samen hebben invloed op uw kind.

Organisatie en teams

Er is altijd een jeugd- en gezinsteam dichtbij u in de buurt. De professionals ontmoeten u het liefst in uw eigen omgeving of op een locatie bij u in de buurt. In de teams werken professionals met verschillende deskundigheden. Tijdens het kennismakingsgesprek onderzoeken wij samen met u welke professional het best past bij uw specifieke situatie.

Gemiva

Binnen Alphen aan den Rijn biedt Gemiva ambulante (school)begeleiding, buitenschoolse opvang voor kinderen en jongeren met een beperking en logeren.

Vragen?

Neem contact op!
T: 0172 227000
E: info@oogvoorthuis.nl
www.oogvoorthuis.nl