Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Speel-o-theek Spele-spel

Wat is Spele-spel?

De speel-o-theek Spele-spel in Gouda is een uitleencentrum, maar tegelijkertijd een ontmoetingsplaats voor ouders en begeleiders. Spele-spel leent spelmateriaal uit dat speciaal geschikt is voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking en voor ouderen met teruglopende vaardigheden en/of dementie. Dit betekent dat het speelgoed veelal gericht is op het ervaren van zintuiglijke prikkels. Het speelgoed maakt bijvoorbeeld geluid, voelt fijn aan of heeft mooie lichtjes. Je kunt ook muziekinstrumenten en ontwikkelings- en fantasiemateriaal lenen. Daarnaast is veel speelgoed geschikt voor mensen bij wie de fijne motoriek nog niet optimaal is ontwikkeld. Het speelgoed is extra stevig en soms voorzien van grote knoppen die makkelijk ingedrukt kunnen worden. Ook is er ontwikkelingsmateriaal aanwezig, zoals actie-reactie speelgoed of puzzels.

Spele-spel treft u in het Kinderdagcentrum Bloemendaal. De contactgegevens staan hieronder.

Hoe werkt Spele-spel?

We hebben ons spelmateriaal onderverdeeld in acht categorieën, namelijk:

1. Activity
;
2. Geluid
;
3. Massage
;
4. Ontwikkelingsmateriaal
;
5. Puzzels
;
6. Snoezelmateriaal
;
7. Spel
;
8. Zintuigen
.

Klik op een categorie en u ziet een complete lijst van al het uit te lenen materiaal. Naast dit materiaal kun je ook hulpmiddelen lenen, zoals adapters en tafelstandaards. Kom naar de speel-o-theek om het materiaal uit te kiezen en te lenen. Het is ook mogelijk om materiaal te reserveren: ben je specifiek geïnteresseerd in één object, stuur een mail naar spelespel.speelotheek@gmail.com.


Kosten

De speel-o-theek werkt hetzelfde als een bibliotheek. Je kunt tegen de kosten van een lidmaatschap speelgoed of spelmateriaal lenen. Een lidmaatschap kost € 20,- per jaar voor particulieren, en € 100,- per jaar voor organisaties en locaties. Materiaal wordt uitgeleend voor een periode van 4 weken. Indien de retourdatum niet goed uitkomt is een latere datum ook mogelijk, mits op tijd vermeld. Lees hier onze algemene voorwaarden.

Openingstijden

Elke zaterdag in de oneven week van 9.00 – 12.00 uur.
Elke eerste woensdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur op afspraak. Een afspraak kan gemaakt worden door een mail te sturen naar spelespel.speelotheek@gmail.com


Overzicht openingstijden