Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Uit de Kunst

Uit de Kunst gaat sluiten

Onze locatie Uit de Kunst sluit op maandag 5 februari haar deuren.

De groepen, en daarmee de activiteiten, van Uit de Kunst verhuizen naar andere Gemiva locaties.
De kaarsengroep (06 27 55 80 74) en de kook- en bakgroep (06-15111881) verhuizen naar Jottem in Oegstgeest, aan de Louise de Colignystraat.
De keramiek/schildergroep (06 27 54 74 26) verhuist naar Hoeve Cronesteijn in Leiden.

Op deze locaties worden onze producten verkocht en kun je ook producten bestellen.

In het kort

Uit de Kunst biedt werkzaamheden in de ateliers en bij de kook- en bakgroep. Hier werken mensen met een beperking onder professionele begeleiding.
Uit de Kunst heeft uit een kaarsenatelier, een keramiekatelier, een schilderatelier en een kook- en bakgroep. En een winkel, waar al het moois en lekkers verkocht wordt.

Bij Uit de Kunst werken mensen met een beperking. Het niveau en de leeftijd van de cliënten loopt uiteen. De cliënten werken zowel fulltime als parttime. Ze wonen zelfstandig, met begeleiding of bij hun ouders of familie.

Iedere groep wordt professioneel begeleid door vakdocenten. De werkzaamheden zijn afgestemd op de persoonlijke vaardigheden en interesses.


Werkzaamheden

Uit de Kunst heeft drie ateliers: een kaarsen-, een keramiek- en een schilderatelier. Daarnaast is er een kook- en bakgroep. Hier maken de deelnemers (hartige) taarten en salades.In de winkel en het atelier verkopen de cliënten de producten. Dat doen ze ook bij tentoonstellingen, via verschillende winkels in het land en de Gemiva webwinkel. We koken voor lokale horecaondernemers in Leiden. En we leveren producten voor jubilea, speciale gelegenheden (denk aan kerst) en op bestelling aan bedrijven en particulieren.

Begeleiding

Per groep zijn vaste begeleiders aanwezig. Dit zijn vakdocenten, geschoold op de specifieke activiteiten. Als het nodig is, kan de begeleiding een beroep doen op een gedragsdeskundige. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Uit de Kunst zit in een monumentaal pand uit 1894 in het centrum van Leiden. Het pand is volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Op de begane grond in het gebouw vind je de winkel en de bakgroep. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de ateliers (keramiek, schilderen en kaarsen). Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Meerdere buslijnen stoppen bij de bushalte op 100 meter afstand.

Ligging