Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zuidwester

Je loopt activiteitencentrum Zuidwester binnen. Overal zie je vrolijke gezichten en iedereen is iets leuks voor zichzelf aan het doen. Bij de deur staat je begeleider en jullie groeten elkaar. Je hebt ontzettend veel zin in deze dag. Je gaat eerst even kletsen met je vrienden en een kopje koffie drinken.

Sfeerimpressie

In het kort

Bij activiteitencentrum Zuidwester in Leiden, is er altijd wat te doen. Hier komen volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Voor iedereen is er wel wat leuks te beleven. Je kan deelnemen aan individuele en groepsactiviteiten. Is dit iets voor jou? Je bent altijd welkom bij Zuidwester!

Voor wie?

Het activiteitencentrum van Zuidwester is er voor volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Een aantal cliënten heeft bijkomende beperkingen zoals epilepsie, dementie of autisme. De deelnemers van Zuidwester komen overal vandaan. De cliënten wonen onder andere in woonlocaties van Gemiva of in de directe omgeving bij ouders/familie. Een enkeling woont zelfstandig met ambulante begeleiding.

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het aanvragen? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

Bij Zuidwester krijgen cliënten ondersteuning van een vast team begeleiders. Aangevuld met leerlingen, vrijwilligers en stagiaires. Heb je meer hulp nodig? Dan zijn er deskundigen zoals de fysiotherapeut of de gedragsdeskundige. En als het nodig is, kan er op verzoek een arts, ergotherapeut of logopedist komen.

Activiteiten

Bij Zuidwester kan je deelnemen aan individuele en groepsactiviteiten. Dagelijks er een programma voor de ochtend en de middag. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en vaardigheden, kan je deelnemen aan bijvoorbeeld:

  • ontwikkelingsactiviteiten (denk hierbij aan werken en spelen op de computer en werken aan bijvoorbeeld zelfredzaamheid);
  • arbeidsmatige activiteiten, zoals het vouwen van de was en licht industrieel werk;
  • ophalen en inzamelen van karton en glaswerk, papier prikken in de omgeving;
  • muziek, beweging, voorlezen, wandelen, snoezelen.

Gebouw en omgeving

Het activiteitencentrum bevindt zich naast het winkelcentrum in Leiden Zuid-West. Het gebouw heeft twee verdiepingen. De Zuidwester zit met drie groepen op de begane grond. Op de eerste verdieping is De Ervaring gevestigd, een activiteitencentrum voor jongeren met een beperking. Alle groepsruimtes hebben een tilliftsysteem aan het plafond en een ruime badkamer.
In het gebouw vind je ook een gymzaal, een fysiotherapieruimte, een snoezelruimte, een muzieklokaal en een keuken.

Het activiteitencentrum is het hele jaar open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 15.30 uur. De Zuidwester is gesloten op officiële feestdagen.