Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dagbesteding

Wat is dagbesteding?

In en vanuit onze activiteitencentra ondersteunen wij mensen bij het invullen van hun dag op een manier die bij hen past. Dit wordt dagbesteding genoemd. Omdat ieder mens andere wensen en mogelijkheden heeft, zijn er veel verschillende activiteiten en varieert de begeleiding die wij geven. Zo kan het accent liggen op het arbeidsmatig vervaardigen van producten maar ook op creatief bezig zijn of ontspanning, of op het aanleren van vaardigheden en/of uitvoeren van taken op allerlei gebied.

Werken binnen dagbesteding

Als (persoonlijk) begeleider op dagbesteding ontwikkel je nieuwe activiteiten en voer je bestaande activiteiten uit die bij de cliƫnten van de locatie passen. Enige kennis van bijvoorbeeld handvaardigheid, creatieve technieken, sport, muziek of computers kun je dan goed gebruiken. Maar je houdt je niet alleen bezig met de vakmatige inhoud van de activiteit. Je bent ook, en vaak vooral, bezig met het sociaal functioneren van de cliƫnten die aan de activiteit deelnemen.

Teamgeest, vindingrijkheid, inlevingsvermogen, goede sociale en communicatievaardigheden en doorzettingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen voor een (persoonlijk) begeleider in een activiteitencentrum.

Vacatures dagbesteding