Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Agathahoeve

Kom beleven en spelen

In Oostvoorne in de gemeente Voorne aan Zee ligt onze kinderboerderij Agathahoeve verscholen in een prachtige bosrijke omgeving. De boerderij is een plek waar kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met boerderijdieren, met elkaar kunnen spelen in de speeltuin en leren over de natuur. Ook kun je genieten van ons (overdekte) terras met een kop thee, koffie, frisdrank en iets lekkers. Bij onze houtwerkgroep kun je terecht voor een klein, zelfgemaakt cadeautje.

Volop jonge dieren

Op het erf zijn vele soorten dieren te zien zoals konijnen en cavia’s, maar ook ezels, schapen, geiten, varkens, kippen, duiven en watervogels. In de geitenweide mag je rondlopen en de dieren aaien. Ook is er een knuffelruimte met cavia’s en konijnen. In het voorjaar zijn er volop jonge dieren, zoals jonge geiten, kuikens en konijnen.

Regels kinderboerderij

Volg altijd de aanwijzingen op van personeel of vrijwilligers. Wanneer er problemen en/of klachten zijn, ga dan naar één van onze medewerkers. De volgende regels gelden op de kinderboerderij om het voor iedereen (mens en dier) zo aangenaam mogelijk te maken:

Omgang met de dieren
 • Wees vriendelijk voor dieren;
 • De dieren niet voeren met meegebracht eten;
 • Til dieren niet op en jaag ze niet achterna;
 • Haal geen dieren uit de verblijven;
 • Wees altijd voorzichtig. Onze dieren zijn gewend aan mensen, maar kunnen een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren;
 • Honden zijn op het terrein niet toegestaan. Uitzondering op deze regel zijn de honden van de kinderboerderij.
Regels op het terrein
 • Houd het erf schoon en gooi afval in de afvalbakken;
 • Wees zuinig op de spullen;
 • Fietsen, skeeleren en voetballen is niet toegestaan;
 • Roken en het gebruiken van e-sigaretten is niet toegestaan;
 • Het nuttigen van alcohol is niet toegestaan;
 • Het nuttigen van eigen consumptie in de horecaruimte is niet toegestaan;
 • Ongewenst gedrag en intimidatie worden niet getolereerd.

Hulpboeren & hulpboerinnen van Agathahoeve

Kinderboerderij Agathahoeve is een leer- en werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werken bij Agathahoeve is een goed alternatief voor mensen die (nog) niet in staat zijn om betaald werk te doen maar wel willen meedoen in de maatschappij. Onder professionele begeleiding krijgen onze hulpboeren en hulpboerinnen de ruimte om op onze afwisselende leerplek nieuwe leerervaringen op te doen om zo hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Ook bieden wij stageplekken aan voor scholen vanuit het speciaal onderwijs.

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger bij Kinderboerderij Agathahoeve werk je samen met een gezellige groep mensen om de kinderboerderij open te stellen voor bezoekers in het weekend. Samen draag je verantwoordelijkheid voor de gehele kinderboerderij met alle werkzaamheden. Het werk bestaat vooral uit het voeren van de dieren, beheren van de winkel en toezicht houden op de bezoekers. Als je liever bezig bent met klussen, het organiseren van activiteiten of educatie, dan is dat ook mogelijk.

De vrijwilligers draaien op zaterdag en/of zondag een dienst van een halve dag. We verwachten dat je minimaal één keer per vier weken beschikbaar bent. Voor de rest kun je zelf aangeven hoe vaak je ingeroosterd wil worden.

Aanmelden als vrijwilliger? Neem contact met ons op via agathahoeve@gemiva-svg.nl

Adopteer een dier

Met een adoptiedier kunnen bedrijven, particulieren en scholen op een leuke manier onze kinderboerderij steunen. Je draagt dan jaarlijks een vast bedrag bij in de kosten van de verzorging. Na adoptie plaatsen we je naam of bedrijfsnaam op het adoptiebord van het dier. Natuurlijk kan je je adoptie(dieren) altijd bezoeken op de kinderboerderij. Ook ben je uitgenodigd voor ons jaarlijkse evenement met allerlei leuke activiteiten voor sponsors, vrienden en adoptanten.

Hoe adopteren?

Wanneer je belangstelling hebt om een dier te adopteren of meer informatie hierover wilt, kun je telefonisch contact opnemen met de kinderboerderij 0181 48 80 45 of een e-mail sturen naar agathahoeve@gemiva-svg.nl Natuurlijk is het ook mogelijk om langs te komen van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur.

Voorwaarden adoptie
 • Het geadopteerde dier is eigendom van de kinderboerderij.
 • Het dier blijft op de kinderboerderij.
 • De kinderboerderij neemt zelfstandig beslissingen over het geadopteerde dier.
 • Wij geven je per mail informatie over het geadopteerde dier.
 • Vanaf een adoptiebedrag van € 200,-per jaar krijg je een vermelding op onze website onder ‘onze bedrijfsvrienden’.
 • Je betaalt het adoptiebedrag per incasso of bankoverboeking. In het laatste geval ontvang je jaarlijks een factuur/ betaalverzoek.
 • Als je de adoptiebijdrage niet betaalt binnen een periode van drie maanden na de eerste factuur, dan wordt de adoptieperiode beëindigd en komt het dier vrij voor een nieuwe adoptie.