Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleider

Word Begeleider bij Gemiva

Wil jij dichtbij huis werken? Wij hebben meer dan 200 locaties, dus grote kans dat ook bij jou in de buurt een locatie zit!

Wil jij goed verdienen? Bij ons wordt je salaris gebaseerd op de CAO Gehandicaptenzorg. Als begeleider val je in FG 35. Wist je dat je bij ons ook 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering krijgt!

Begeleiders vacatures

Bij Gemiva staan we voor werken met eigen regie, karakter en betekenis

Werken bij Gemiva betekent werken in vrijheid en flexibiliteit, je krijgt de regie om te doen wat het juiste is voor jouw cliënt. Jouw baan is uitdagend en er is genoeg ruimte voor ontwikkeling van jouw talent. Bij ons ben je betekenisvol voor anderen, juist de kleine dingen zijn van grote waarde voor onze cliënten.

Werken bij Gemiva geeft je het beste gevoel wat er is!

Wij geloven dat de beste zorg wordt geleverd wanneer onze medewerkers de ruimte krijgen om zelf initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Wil jij werken in een omgeving waar jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar je daadwerkelijk het verschil kunt maken in het leven van anderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Functiebeschrijving Begeleider gehandicaptenzorg

Als begeleider bij Gemiva houd jij je bezig met het ondersteunen van mensen met een beperking om zo de zelfredzaamheid van de cliënten te bevorderen. Je ondersteunt bij dagelijkse activiteiten, dit kan zijn op de woning of in de dagbesteding. Je zorgt voor een plek waar iedereen zich welkom voelt en gestimuleerd wordt om te groeien. Je helpt cliënten om zichzelf te ontwikkelen en om met anderen om te gaan. Je houdt je bezig met de praktische uitvoering van de zorg- en dienstverlening op basis van de ondersteuningsplannen van de cliënten.

Taken als begeleider gehandicaptenzorg

Een begeleider is iemand die een persoon of groep ondersteunt, begeleidt, en helpt bij het bereiken van bepaalde doelen of bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten. Dit kan op verschillende gebieden zijn. Een begeleider kan ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten zoals ontbijt klaar maken of helpen met aankleden, maar het kan ook zijn dat je iemand aanstuurt op het werk om een product te ontwikkelen. De rol van een begeleider kan variëren afhankelijk van de context en de behoeften van de cliënt die hij of zij begeleidt. Jouw taken als begeleider kunnen verzorgend zijn, maar ook aansturend afhankelijk van de doelgroep waar je mee werkt. Jij geeft cliënten vertrouwen in eigen kunnen, een gevoel van veiligheid en zorgt voor een fijne sfeer. Als begeleider bij Gemiva draag je bij aan het creëren van een omgeving waarin cliënten zich gewaardeerd voelen, hun eigen talenten kunnen ontdekken en hun eigen regie kunnen voeren over hun leven. Elke dag draag je bij aan de levenskwaliteit van onze cliënten, wat zowel voor jou als voor hen zeer waardevol is.

Diploma om te werken als begeleider gehandicaptenzorg

Om bij Gemiva te komen werken als begeleider vragen wij van jou een mbo niveau 3 diploma. Dit kunnen verschillende opleidingen zijn, bijvoorbeeld begeleider maatschappelijke zorg of begeleider specifieke doelgroepen. Afhankelijk van de doelgroep waar je mee gaat werken kunnen wij jou ook goed gebruiken met een opleiding verzorgende IG, verpleegkunde, (toegepaste) psychologie, sociaal werk, social work, politie, militair, persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Wil je graag als begeleider bij ons komen werken maar heb je nog niet het juiste diploma?
Volg dan bij ons het leren werken traject! Hier kan je het BBL traject volgen of certificaat leren als zij-instromer.

Salaris als begeleider gehandicaptenzorg

Het salaris als begeleider is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je wordt bij ons ingedeeld in de salarisschaal van functiegroep 35 volgens de CAO gehandicaptenzorg. Binnen deze schaal zijn er veel treden waarbinnen je kan doorgroeien. Het startsalaris is €2,338 per maand bij een volledige werkweek (trede 1), met de mogelijkheid om door te groeien tot €3,294 per maand (trede 12).