Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Logeerhuis

Wat is een logeerhuis?

Voor veel kinderen en (jonge) mensen met een handicap is het fijn om regelmatig te logeren. Voor hun gezinnen is het ook fijn. Die hebben weer even tijd voor hun andere kinderen. Als mensen vaak logeren, kunnen ze soms langer thuis wonen. En het is een goede voorbereiding als ze uit huis gaan. Mensen vinden het ook fijn om andere mensen te leren kennen. Dat kan tijdens het logeren.

Werken in een logeerhuis

Als (persoonlijk) begeleider op een logeerhuis begeleid en verzorg je kinderen en (jonge) volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking tijdens de logeermomenten in de midweken, weekenden en in de schoolvakanties. Je begeleidt de kinderen volgens een ondersteuningsplan. Je bedenkt en verzorgt activiteiten die aansluiten bij de hulpvraag. Je zorgt daarnaast voor de verbinding met ouders, school en/of dagbesteding zodat alle “werelden” van het kind op elkaar aansluiten.

Bekijk vacatures