Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kinderdagcentrum

Wat is een kinderdagcentrum?

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of meervoudige handicap kunnen gebruik maken van de kinderdagcentra van Gemiva. De hulpvraag van het kind staat centraal. Daarom bestaat er geen vast aanbod van activiteiten en therapie├źn waaraan een kind zich moet aanpassen. Wij kijken voor elk kind afzonderlijk wat de zorgvraag is en wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Daar stemmen we de begeleiding op af.

Werken op een kinderdagcentrum

Als (persoonlijk) begeleider in een kinderdagcentrum ondersteun je kinderen vanuit een opvoedkundige invalshoek. Je houdt je bezig met het in stand houden en/of het bevorderen van het welzijn en de zelfredzaamheid van de kinderen.
Oplettendheid, vindingrijkheid, snel kunnen beslissen en handelen en goede mondelinge en non-verbale uitdrukkingsvaardigheden zijn belangrijke eigenschappen voor een (persoonlijk) begeleider in een kinderdagcentrum.

Vacatures kinderdagcentrum