Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Persoonlijk begeleider

Word Persoonlijk Begeleider bij Gemiva

Wil jij dichtbij huis werken? Wij hebben meer dan 200 locaties, dus grote kans dat ook bij jou in de buurt een locatie zit!

Wil jij goed verdienen? Bij ons wordt je salaris gebaseerd op de CAO Gehandicaptenzorg. Als persoonlijk begeleider val je in FG 40. Wist je dat je bij ons ook 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering krijgt!

Persoonlijk begeleiders vacatures

Bij Gemiva staan we voor werken met eigen regie, karakter en betekenis

Werken bij Gemiva betekent werken in vrijheid en flexibiliteit, je krijgt de regie om te doen wat het juiste is voor jouw cliënt. Jouw baan is uitdagend en er is genoeg ruimte voor ontwikkeling van jouw talent. Bij ons ben je betekenisvol voor anderen, juist de kleine dingen zijn van grote waarde voor onze cliënten.
Werken bij Gemiva geeft je het beste gevoel wat er is!

Wij geloven dat de beste zorg wordt geleverd wanneer onze medewerkers de ruimte krijgen om zelf initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Wil jij werken in een omgeving waar jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar je daadwerkelijk het verschil kunt maken in het leven van anderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Functiebeschrijving Persoonlijk Begeleider gehandicaptenzorg

Als persoonlijk begeleider bij Gemiva hou jij je bezig met het individueel ondersteunen van mensen met een beperking om zo de zelfredzaamheid van de cliënten te bevorderen. Je zorgt voor een plek waar iedereen zich welkom voelt en gestimuleerd wordt om te groeien. Je stimuleert persoonlijke ontwikkeling en sociale interactie. Je houd je bezig met de totstandkoming van de individuele ondersteuningsplannen van de cliënten waar je persoonlijk begeleider van bent, dit kan zijn op de woning of in de dagbesteding. Je bent verantwoordelijk voor de juist uitvoering hiervan door jezelf of begeleider collega’s en hebt nauw contact met cliënten, hun families en andere zorgprofessionals. Ook evalueer je de ondersteuningsplannen en stel je deze bij wanneer nodig. Mijn rol als persoonlijk begeleider is gericht op het ondersteunen, begeleiden en helpen van anderen om hun persoonlijke doelen te bereiken en zichzelf te ontwikkelen.

Taken als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Een persoonlijk begeleider is iemand die een persoon of groep ondersteunt, begeleidt, en helpt bij het bereiken van bepaalde doelen of bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten. Dit kan op verschillende gebieden zijn. De rol van een persoonlijk begeleider kan variëren afhankelijk van de context en de behoeften van de cliënt die hij of zij begeleidt. Jouw taken kunnen verzorgend zijn, maar ook aansturend afhankelijk van de doelgroep waar je mee werkt. Je bent van een aantal cliënten persoonlijk begeleider naast dat je andere cliënten ook begeleidt op de woning of dagbesteding. Met de cliënten waarvan je persoonlijk begeleider bent stel je samen doelen op waar de client zich in wil ontwikkelen. Dit kan iets heel eenvoudigs zijn wat voor de cliënt een grote stap vooruit betekent! Aan de hand van deze doelen schrijf je een ondersteuningsplan. In dit plan staat aan welke doelen de client wil werken en hoe iedereen deze client het beste kan begeleiden om de doelen te behalen. Je monitort of de cliënt zich ontwikkelt en bespreekt dit met naasten en andere zorgprofessionals om de kwaliteit van zorg te waarborgen en te verbeteren. Jij geeft cliënten vertrouwen in eigen kunnen, een gevoel van veiligheid en zorgt voor een fijne sfeer. Als persoonlijk begeleider bij Gemiva draag je bij aan het creëren van een omgeving waarin cliënten zich gewaardeerd voelen, hun eigen talenten kunnen ontdekken en hun eigen regie kunnen voeren over hun leven. Elke dag draag je bij aan de levenskwaliteit van onze cliënten, wat zowel voor jou als voor hen zeer waardevol is.

Diploma om te werken als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Om bij Gemiva te komen werken als persoonlijk begeleider vragen wij van jou een mbo niveau 4 diploma. Dit kunnen verschillende opleidingen zijn, bijvoorbeeld persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Afhankelijk van de doelgroep waar je mee gaat werken kunnen wij jou ook goed gebruiken met een opleiding verzorgende IG, verpleegkunde, (toegepaste) psychologie, sociaal werk, social work, politie, militair.

Wil je graag als persoonlijk begeleider bij ons komen werken maar heb je nog niet het juiste diploma?
Volg dan bij ons het leren werken traject! Hier kan je het BBL traject volgen of certificaat leren als zij-instromer.

Salaris als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Het salaris als persoonlijk begeleider is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je wordt bij ons ingedeeld in de salarisschaal van functiegroep 40 volgens de CAO gehandicaptenzorg. Binnen deze schaal zijn er veel treden waarbinnen je kan doorgroeien. Het startsalaris is € 2,617 per maand bij een volledige werkweek (trede 2), met de mogelijkheid om door te groeien tot € 3,535 per maand (trede 13).