Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ernstige meervoudige beperking (EMB )

Mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) hebben naast een (zeer) ernstige verstandelijk beperking, ook bijkomende beperkingen. Zoals motorische of zintuiglijke beperkingen of epilepsie. Dit vraagt om specialistische medische handelingen. Mensen met EMB zijn gedurende de hele dag (bijna) geheel afhankelijk van anderen.

Bij Gemiva werken professionals die begeleiding bieden aan mensen met EMB. Zij hebben veel kennis over en ervaring met deze cliënten.

Expertise Ernstige meervoudige beperking

Zorgprogramma

We werken bij Gemiva met het Zorgprogramma Mensen met een ernstig meervoudige beperking. Een onderhoudsteam houdt het zorgprogramma up-to-date en helpt zorgprofessionals nieuwe mogelijkheden in de praktijk te brengen. Het team bestaat uit verschillende disciplines, zoals (persoonlijk) begeleiders, een fysiotherapeut, praktijkverpleegkundige en gedragskundigen. Zij werken vaak dagelijks met mensen met een ernstige meervoudige beperking. Door de variatie van disciplines heeft het onderhoudsteam goed zicht op hoe zij emb-locaties kunnen ondersteunen en hoe we nieuwe ontwikkelingen in de praktijk kunnen brengen.

Zorgprogramma EMB

Onze werkwijze

Zorgprofessionals van Gemiva kijken en luisteren goed naar de signalen die iemand met EMB geeft. Hoe klein deze soms ook kunnen zijn. Dit vraagt om een goede vertrouwensband en echte interesse in een cliënt, om goed te begrijpen wat iemand wil aangeven. Hierbij werken de Gemiva-medewerkers nauw samen met familie, die de cliënt als geen ander kent. Samen krijgen ze inzicht in hoe het met iemand gaat en zien ze of er mogelijkheden zijn om de kwaliteit van leven te verbeteren.