Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Spoorzicht feestelijk geopend

Activiteitencentrum Spoorzicht in Dordrecht is op donderdag 30 maart officieel geopend. Cliënten Sigrid Wekking en Gabriël Busink verrichtten de openingshandeling door het naambord van het nieuwe gebouw te onthullen. Ze kregen daarbij hulp van Dirk van Kampen, directeur van de Wassenaarse Bouwmaatschappij, en Marjolijne Lewis, bestuurder van Gemiva.

Na het verwijderen van het onthullingsdoek hieven cliënten, Gemiva-medewerkers en betrokkenen bij de nieuwbouw het glas op het mooie nieuwe pand. Sigrid: “Wat fijn dat jullie allemaal gekomen zijn om dit met ons te vieren.”

Als gegoten

Het lichte en eigentijdse pand aan de Dubbeldamseweg-Zuid is sinds eind november 2022 in gebruik. Het is gelijkvloers en heeft vijf grote groepsruimtes, een bewegingsruimte, een snoezelruimte en kantoorruimtes. “Eigenlijk zit het gebouw al vanaf de eerste dag als gegoten”, vertelt locatiemanager Astrid van Tricht. “Cliënten waren snel gewend en ook voor medewerkers van Spoorzicht is het een fijne werkplek.” Dat geldt ook voor de collega's van de ambulante dienst van Gemiva. Zij werken bij cliënten thuis en kunnen op Spoorzicht terecht als ze kantoorruimte nodig hebben. “We zijn in de afgelopen jaren een paar keer verhuisd naar tijdelijke werkplekken, maar hier willen we niet meer weg”, aldus Susan Dane, manager van de ambulante dienst.

Open huis

Na de officiële opening volgde voor cliënten en medewerkers een feestelijke lunch. Daarna stonden de deuren open voor ouders en familie van cliënten, omwonenden en andere belangstellenden. “Het was lekker druk, er was veel belangstelling”, vertelt Astrid van Tricht na afloop. “Echt een feestje om iedereen te laten zien hoe blij we zijn met dit nieuwe gebouw.”

Spoorzicht

Activiteitencentrum Spoorzicht is een werkplek voor (jong)volwassenen en ouderen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking. Dagelijks is ruimte voor zo´n 45 cliënten. Zij doen er activiteiten die aansluiten bij hun wensen en behoeften en krijgen daarbij ondersteuning op maat.

In Spoorzicht kunnen cliënten creatieve of dienstverlenende activiteiten doen of activiteiten die gericht zijn op beleven en ervaren. Iedere cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen. Producten die ze maken, worden onder andere verkocht in cadeauwinkel Gemivaria in de binnenstad.