Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bestuurswisseling bij Gemiva

Op 30 november 2023 is Gemiva-bestuurder Gerard Gerding met pensioen gegaan na een loopbaan van ruim dertig jaar bij Gemiva en SVG, waarvan bijna 25 jaar als bestuursvoorzitter.

Collega-bestuurder Marjolijne Lewis: “Gemiva heeft door de jaren heen haar unieke identiteit gehouden, mede dankzij de inzet van Gerard. Door altijd te blijven bij de bedoeling van ons handelen. ‘In de relatie tussen de cliënt en de medewerkers ontstaat de kwaliteit’, heb ik hem vaak horen zeggen. ‘Dat is wat wij moeten ondersteunen, niet meer en zeker niet minder!’
Ook buiten Gemiva heeft Gerard veel betekend, in het verleden bijvoorbeeld als CAO-onderhandelaar namens onze branchevereniging en recent in de onderhandelingen over het nieuwe pensioenstelsel.

Op eigen wijze

Op 1 december treedt Hans Huizer aan als nieuwe Gemiva-bestuurder. Hans Huizer is een ervaren bestuurder in maatschappelijke organisaties. Hij heeft een sterke achtergrond in bedrijfsvoering en HR en is zeer betrokken op de inhoud.
Wouter de Jong, voorzitter Raad van Toezicht: “We zijn blij dat we erin geslaagd zijn een ervaren en zeer gemotiveerde nieuwe bestuurder aan te trekken. Hans heeft grote schoenen te vullen, want Gerard heeft in al die jaren een onuitwisbare bijdrage geleverd aan de cultuur en de kwaliteit van onze organisatie. We zijn hem daar ongelofelijk dankbaar voor. Tegelijk zijn we er zeker van dat Hans, samen met Marjolijne, op zijn eigen wijze Gemiva als organisatie toegerust zal houden voor de kern van ons werk: goede langdurige zorg en ondersteuning voor al onze cliënten in een sterk samenspel tussen onze medewerkers, de cliënt en de verwanten.’