Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bijeenkomst ‘Levend verlies'

18 april 2023 | 19.30 – 21.30 uur | Gemiva | Bleulandweg 1a | Gouda

Iedereen wordt geconfronteerd met vormen van verlies. Uiteraard gaat het om verschillende vormen en gradaties: Als mens leren omgaan met verliezen ten gevolge van NAH is van een andere orde dan het omgaan met de (levenslange) impact die het krijgen van een kind met eenbeperking met zich mee kan brengen. Om dergelijke vormen van verlies gaat het in deze bijeenkomst die de commissie ethiek speciaal voor verwanten organiseert op 18 april.

De commissie ethiek nodigt u uit om met andere verwanten het gesprek aan te gaan over wat het betekent om verwant te zijn van iemand met een beperking. Wat is de impact van levend verlies op uw leven? Hoe ga je om met dit verlies en wat voor ondersteuning is daarbij gewenst? We willen u graag in de gelegenheid stellen om dit met elkaar te delen en te leren van uw ervaringsdeskundigheid.

“Verdriet is als een schaduw; mijn schaduw gaat altijd met me mee. Soms zie ik die en soms niet. Op veel momenten ben ik me niet bewust van mijn schaduw. Die ligt vaak achter mij. Maar ik kan een hoek van een straat omslaan en ineens ligt die recht voor mijn voeten.” (Manu Keirse, 2019) - Manu Keirse (2019)

Programma

 • 19.30 uur - Inloop (ontvangst met koffie en thee)
 • 19.45 uur - Welkom en introductie programma door
  Marjolijne Lewis, lid Raad van Bestuur
 • 20.00 uur - Levend verlies, blijvend verdriet door Jill van den Akker
  (Centrum van verborgen verlies)

Aan de hand van een persoonlijk Levend Verlies neemt Jill u mee in een herkenbaar verhaal over liefde, afscheid, verlies en rouw. Met behulp van verschillende modellen zal ze een deel van haar eigen proces duiden. Daarnaast laat ze u zien dat ‘rouw’ een aanpassingsproces is, waarbij het levend verlies in de loop van de tijd meer verweven raakt met het leven en de rouw van kleur en intensiteit kan veranderen.

 • 20.45 uur - In kleine groepen uiteen om ervaringen te delen /
  uit te wisselen.
 • 21.30 uur - Afsluiting van de avond

Aanmelden voor 1 april 2023 via commissie.ethiek@gemiva-svg.nl o.v.v. 18 april 2023. Ook voor vragen kunt u contact opnemen met commissie.ethiek@gemiva-svg.nl.

Aanmelden