Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Creatieve ondernemer en ervaringsdeskundige introduceert het 'Leven met NAH' kwartetspel

Creatieve ondernemer en ervaringsdeskundige op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Faaria Chand, heeft een kwartetspel gelanceerd genaamd 'Leven met NAH'. Dit spel is ontworpen om het bewustzijn en begrip rond NAH te vergroten.

In 2011 liep Faaria Chand hersenletsel op waardoor haar leven compleet veranderde. Haar motivatie om het 'Leven met NAH' kwartetspel te creëren, komt voort uit haar ervaringen na haar revalidatie.

Faaria vertelt: “Gefrustreerd door het onbegrip dat ik ervoer, zocht ik naar een manier om uit te leggen wat niet-aangeboren hersenletsel werkelijk inhoudt. Bovendien wilde ik bewijzen dat ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met NAH, er nog steeds veel mogelijk is. Ik wil begrip creëren voor de uitdagingen waarmee mensen met NAH dagelijks worden geconfronteerd”.


Het 'Leven met NAH' kwartetspel is het prachtige resultaat van Faaria's inzet en is professioneel vervaardigd op basis van haar eigen ervaringen en die van andere mensen met NAH. De illustraties van het spel zijn verzorgd door Manon de Koning, bekend van het stripboek 'Alles op zijn kop'.

Faaria, die een deel van haar tijd doorbrengt in activiteitencentrum De Schalm, beveelt het 'Leven met NAH' kwartetspel aan voor gebruik op NAH-locaties, in opleidingen en voor thuisgebruik. Het kwartetspel is een laagdrempelige manier om kennis en ervaringen over NAH te delen. Het inspireert open en eerlijke gesprekken over de gevolgen van NAH en er ontstaat een veilige ruimte waarin persoonlijke verhalen gedeeld kunnen worden.

Voor meer informatie en voor het bestellen van het 'Leven met NAH' kwartetspel check je de website van Faaria.

De Schalm

Activiteitencentrum De Schalm is onderdeel van Gemiva, waar onder meer mensen met niet-aangeboren hersenletsel dagelijks komen. De focus ligt op het mogelijk maken van een zo normaal mogelijk leven. Voor meer informatie over NAH kun je de website van Gemiva bezoeken.