Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Feestelijke opening vernieuwde tuin bij De Kleine Oase

Op 28 september vierde kinderdagcentrum De Kleine Oase de heropening van hun speciaal aangepaste tuin voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Dankzij diverse giften kunnen de kinderen nu genieten van een tuin die volledig aan hun behoeften voldoet. Begeleider Anja Mathlener vertelt: "Deze zomer hebben de kinderen al volop genoten en veel speelplezier beleefd."

De kinderen van de groepen

Kameleon en Kokosnoot keken tijdens de werkzaamheden met grote ogen naar de graafmachines en de drukte in de tuin. Nu kunnen ze genieten van een zandhoek met een buitenspeelkeuken, dierenposters, spiegels en bloemenkrijtborden die het hekwerk sieren.

Trampoline

Voor de avontuurlijke kinderen van de groep Kameleon/Kokosnoot is er een klim- en klautertoestel geplaatst, wat zorgt voor nog meer variatie in hun bewegingsmogelijkheden. De groep Palmentuin/Cactusbloem kan nu heerlijk ontspannen op een nieuwe nestschommel. En in de binnentuin is een trampoline geplaatst, toegankelijk voor alle kinderen. Anja Mathlener legt uit: “Kinderen die kunnen lopen, kunnen zich lekker uitleven op de trampoline. Kinderen die van een rolstoel afhankelijk zijn, worden door begeleiders op de trampoline geholpen. Zij genieten liggend of zittend met begeleiding van het het veren op de trampoline.”

Veilige omgeving

Kinderdagcentrum De Kleine Oase in Zwijndrecht is ervoor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of meervoudige beperking. Het kinderdagcentrum is een veilige omgeving waar kinderen zich op hun eigen manier en eigen tempo kunnen ontwikkelen. Afhankelijk van hun ontwikkeling worden kinderen eventueel voorbereid op de overstap naar (speciaal) onderwijs.