Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Gemiva introduceert 'Jouw Privacy Boek' in begrijpelijke taal

Hoe leggen we aan onze cliënten uit wat het privacyreglement inhoudt en wat privacy is? Het is steeds belangrijker dat een cliënt van een zorgorganisatie hier goed van op de hoogte is.

Gemiva heeft samen met cliënten een hertaling gemaakt van het privacyreglement. Met trots presenteren we 'Jouw Privacy Boek', een hulpmiddel in begrijpelijke taal om cliënten te informeren over hun privacyrechten en hoe Gemiva deze beschermt.

Ingewikkeld onderwerp in begrijpelijke taal

Deze publicatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Gemiva's communicatieteam, de cliëntenraden en de redactieraad van cliënten. Door gesprekken met cliënten te voeren, hebben we belangrijke inzichten gekregen over hoe cliënten denken over privacy. Martine de Oude, cliënt van Gemiva en lid van de redactieraad: “Ik vond het erg leuk en leerzaam. Het is best een lastig onderwerp, ik ben blij dat ik het nu kan begrijpen."

Inzicht in veiligheid van informatie

In het boekje staat praktische informatie over hoe persoonlijke informatie wordt gebruikt en gedeeld binnen Gemiva, en welke rechten cliënten hebben. Belangrijke thema's zoals omgaan met sociale media, het delen van foto's en het stellen van grenzen in de digitale wereld komen ook aan bod. Zo zijn en blijven gegevens van de cliënt veilig. Achterin het boekje staat een gesprekshandleiding voor de persoonlijk begeleider.

Minnekus de Groot, Hoofd Communicatie bij Gemiva: "Dit boekje is een belangrijke stap in onze inzet om transparant en begrijpelijk te communiceren met onze cliënten. We zijn dankbaar voor de waardevolle input van onze cliëntenraden en de redactieraad, bestaande uit enkel cliënten, die dit project mogelijk hebben gemaakt."

Meer weten?

'Jouw Privacy Boek' is nu beschikbaar voor alle cliënten van Gemiva. Bekijk het boekje hieronder. In fysieke vorm is het boekje ook te bestellen. Neem hiervoor contact op met Minnekus de Groot via minnekus.de.groot@gemiva-svg.nl.

Jouw Privacy Boek