Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Mensen met een beperking runnen terras bij Koetshuis in Weizigtpark

Sinds kort kun je in het Weizigtpark in Dodrecht bij mooi weer neerstrijken op het terras bij Het Koetshuis. Mensen met een beperking runnen dat terras met ondersteuning van begeleiders van Gemiva. Het is geopend op doordeweekse dagen van 10.00 tot 15.30 uur. Het initiatief is een uitbreiding van de dienstverlenende activiteiten die Gemiva verricht vanuit haar werkruimte in Het Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Het terras biedt warme dranken zoals diverse soorten thee van Het Theewinkeltje in Dordrecht en Fairtrade koffie staan op het menu. Ook zijn er verschillende vruchtensappen beschikbaar. Bezoekers kunnen bij hun drankje genieten van een lekkernij uit de Fideel Bakkerij.

Dienstverlenend werk

Het Koetshuis is een monumentaal gebouw in het Weizigtpark waar het team van Variant Het Koetshuis diverse dienstverlenende activiteiten verricht. Deze activiteiten variëren van het runnen van sociale winkel Fideel tot het onderhouden van het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De cliënten worden ondersteund door een team van begeleiders, vrijwilligers en stagiaires.

Onze cliënten zijn enorm enthousiast om dit terras te runnen. - Nella

Enthousiast

Nella Rijsdijk, locatiemanager van Variant Het Koetshuis, licht het initiatief toe: "Onze cliënten zijn enorm enthousiast om dit terras te runnen. Het biedt hen een zinvolle dagbesteding en de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en te laten zien wat ze kunnen. We zijn trots op wat ze al hebben bereikt."