Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuw boekje in begrijpelijke taal over gehoorscreening voor mensen met een beperking

Gemiva kondigt met trots de lancering aan van een uniek boekje om de gehoorscreening op een begrijpelijke manier uit te leggen. Het boekje, getiteld "Kun je goed horen", is samen met bewoners en deelnemers ontwikkeld. Het bevat heldere taal en foto's van spelers van de theatergroep Domino, die zelf mensen met een beperking zijn.

Gehoorscreening kan voor cliënten best spannend zijn. "Kun je goed horen" legt het proces stap voor stap uit via eenvoudige bewoordingen en visuele ondersteuning.Wat dit boekje extra bijzonder maakt, is de samenwerking met de theatergroep Domino, een geweldig collectief van getalenteerde artiesten met een beperking. De foto's in het boekje zijn speciaal gemaakt met behulp van de spelers van Domino. De teksten zijn gemaakt na een aantal gesprekken met bewoners en deelnemers over wat zij belangrijk vinden om te weten over de gehoorscreening. Zo is de inhoud nog relevanter en herkenbaarder voor de lezers.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaker problemen het hun gehoor en met hun ogen. Bij mensen met een verstandelijke beperking is dit 30% en bij mensen met Down Syndroom is dit 57%. Bij mensen zonder verstandelijke beperking is dit minder dan 5%.

"Kun je goed horen" is ontworpen om te worden gebruikt door zorgprofessionals, ouders en iedereen die betrokken is bij de voorbereiding van een gehoorscreening van mensen met een beperking.

"We zijn blij om 'Kun je goed horen' te presenteren als een waardevolle aanvulling in de voorbereiding op de gehoorscreening van onze cliënten, " zegt Quirine Mudde, logopedist en een van de medewerkers die de gehoorscreening uitvoert.

"Kun je goed horen" is vanaf vandaag gratis te downloaden op de website van Gemiva.

Download "Kun je goed horen"