Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuw jasje voor winkel Bij Tante Agaath in Rockanje

Winkel Bij Tante Agaath aan de Raadhuislaan in Rockanje heeft een nieuw jasje en een aangepaste formule. Je kunt vanaf nu bij Tante Agaath binnenlopen voor koffie en zo, cadeaus en meer. Om dat te vieren heeft de winkel deze zomer vier leuke kortingsacties. Klanten kunnen een flyer met kortingscoupons ophalen in de winkel of downloaden van www.bijtanteagaath.nl.


Bij Tante Agaath is een leer- en werkplek van Gemiva voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen hier hun talenten ontdekken en zich verder ontwikkelen. Dit doen zij in het atelier, in de keuken en in de winkel annex koffiezaak. Cliënten maken producten, staan klanten te woord, verkopen en pakken in. Waar nodig krijgen zij ondersteuning van begeleiders.

Accent verlegd

“Het concept van de cadeauwinkel is ongewijzigd, maar voor de horeca hebben we het accent verlegd”, vertelt persoonlijk begeleider Annet van Loon. “We noemen onszelf geen lunchroom meer. We focussen nu op het serveren van koffie en thee met zoete of hartige lekkernijen. Dat doen we ook in de vorm van een uitgebreide high tea, die wisselt met het seizoen.”Marvin werkt in Bij Tante Agaath en is blij met de verandering: “Ik vind het veel leuker om taarten te bakken dan moeilijke broodjes. Ik heb heel goede ideeën over de taarten die we kunnen bakken voor als er bijvoorbeeld een kindje is geboren of als iemand een nieuw huis heeft.”Frans: “Mensen moeten zeker bij ons komen voor een bakkie, wij zijn met een heel groot team en we maken alles heel erg goed schoon. Het is ook erg gezellig bij ons. Wij zijn heel vriendelijk.”

Voor de buurt

Bij Tante Agaath wil er ook zijn voor de mensen die in de buurt van de winkel wonen. “Twee keer per week kunnen zij tussen de middag terecht voor een warme maaltijd tegen een aantrekkelijke prijs”, aldus Annet van Loon. “Buiten staat een minibibliotheek en we hebben een Homerr-pakketservice. Buurtbewoners kunnen bij ons hun pakketten komen brengen en afhalen. Dit is ontzettend leuk werk voor onze cliënten. En het brengt extra klanten over de vloer. Winst aan alle kanten dus.”

Meedoen in de samenleving

Bij Tante Agaath is een onderdeel van Gemiva. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. “Wij vinden het bij Gemiva belangrijk dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving”, besluit Annet. “Werken bij Tante Agaath is daar een mooie vorm van.”