Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuw Licht genomineerd voor landelijke Special Media Award

Het tv-programma Nieuw Licht van Theatergroep Domino over ‘bijzonder wetenschappelijk onderzoek’ is genomineerd voor een Special Media Award in de categorie ‘Serie’. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking.

Afgelopen jaar maakte Theatergroep Domino een serie afleveringen over ‘bijzonder wetenschappelijk onderzoek’. Ze doken met elkaar in de onderwerpen, trokken wetenschappers aan hun jasje en stelden ze bloot aan een spervuur van vragen. Voor de onderwerpen lieten ze zich inspireren door de kalender van Leiden, European City of Science 2022. Het programma maken ze samen met ontwerper Roos-Marijn Kinkel, Keller Film en de theatermakers Roggeveen|Olijerhoek. De zesde en laatste aflevering van de serie zie je vanaf 1 november. Alle aflevering en extra's kun je ook bekijken op nieuwlicht.tv.

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Er zijn verschillende categorieën, zoals ‘beste Podcast’, ‘beste Videoclip’ en ‘beste Radioprogramma’, die vorig jaar gewonnen werd door Radio Gemiva.

Een deskundige vakjury bepaald uiteindelijk wie er wint. Op 10 november is de uitreiking van de prijzen in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De uitreiking is live te volgen van 19.30 tot 21.00 uur via de website special-media-awards.nl.

Ga naar de website