Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

NLdoet bij Gemiva

Tijdens NLdoet op 10 en 11 maart waren er veel activiteiten bij locaties van Gemiva. Mensen die in de buurt van onze locaties wonen, meldden zich individueel aan. Ook groepen van bedrijven en organisaties kwamen naar onze locaties om de handen uit de mouwen te steken. Inmiddels hebben we door deze actie al nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Dat is – naast al het werk dat vorig weekend verzet is - een fantastisch resultaat.

Doelbewust

Doelbewust in Dordrecht had twee dagen hulp van vrijwilligers. Die konden ze goed gebruiken bij het JvH-Ontbrekende-puzzelstukjes-project. “Na twee dagen NLdoet waren alle puzzeldozen opnieuw gelabeld met stickers”, vertelt begeleider Crista Scherpenisse. “Die helpen de cliënten om snel de goede puzzeldoos te pakken, wanneer ze voor een klant op zoek zijn naar een missend puzzelstukje. Ook maakten de vrijwilligers ‘kijkadviezen’. Daarop zien de cliënten waar ze op kunnen letten als ze op zoek zijn naar precies die ene puzzel waar het ontbrekende stukje van de klant in kan zitten. Want neem maar van mij aan: ook dat is soms een enorm gepuzzel. Van één puzzelafbeelding bestaan soms wel veertig verschillende varianten, omdat in de fabriek verschillende snijmallen worden gebruikt.”

Burgemeester en wethouders in de keuken

In Gouda maakte het voltallige college van Burgemeester & Wethouders een lunch klaar, samen met de cliënten van Bernardhof en de vluchtelingen van de hotelboot. Wethouder sociaal domein Anna van Popering-Kalkman: “Vandaag, tijdens NLdoet, staan we weer even stil bij hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. In het hele land is er aandacht voor het geweldige werk dat vrijwilligers doen. In Gouda krijgen we vandaag letterlijk een kijkje in de keuken. Heel leuk om zo te zien wat hier allemaal gebeurt. En fijn dat we hier als college ook ons steentje aan kunnen bijdragen!”

Pannenkoeken

Op vrijdag 10 maart bakten medewerkers van de Nederlandse Loterij pannenkoeken in activiteitencentrum Symfonie in Oud-Beijerland. Die stonden even verderop ook op het menu, bij activiteitencentrum De Vlier in Puttershoek. Daar bakten medewerkers van elektronicabedrijf Coneco de lekkere lunch voor de cliënten.

Overkapping 

Andere Coneco-medewerkers gingen aan de slag bij De Groenderij in Papendrecht. In weer en wind zetten zij daar een overkapping neer, samen met cliënten en begeleiders. En het resultaat mag er zijn!

Brunch 

In Sliedrecht regelden vier vrijwilligers een brunch tea op woonlocatie De Hooghe Dijck.

Zie video

Patio opgeknapt

“Wij hebben heerlijk gewerkt op onze patio”, vertelt Joke Bakker, locatiemanager van Nova in Dordrecht. “Hij is weer onkruidvrij en daarnaast hebben we groenten gezaaid en een aantal kweekbakken gevuld met verse kruiden. De vrijwilliger was heel enthousiast en heeft zich aangemeld als vrijwilliger voor de zaterdagopvang. Geweldig toch?”

Op de boerderij

Op kinderboerderij Agathahoeve in Oostvoorne was een flinke ploeg vrijwilligers. Zij werkten aan een konijnenheuvel, haalden oude hekwerken weg en mestten stallen uit. “‘s Middags regende het zo hard dat we toch maar naar binnen zijn gegaan en daar een feestje hebben gemaakt met muziek en karaoke”, lezen we in het verslag dat hierover in de krant stond.

Ook onze kinderboerderij in Nieuwerkerk aan den IJssel had hulp: daar waren medewerkers van Van Wijnen, organisatie voor projectontwikkeling en woningbouw, hard aan de slag.

Woonlocatie Het Hof

“Het weer was pet, maar dat weerhield de vrijwilligers niet”, vertelt Debbie Hijdra van woonlocatie Het Hof in Delft. “Gelukkig konden we vrij beschut ons werk doen. Later op de dag hebben we in de tuintjes onkruid verwijderd en netjes gemaakt. In een regen- en sneeuwbui. Alles is gedaan en ik krijg positieve reacties van bewoners en collega’s.”

Muurschildering

Het Bruglokaal in Wassenaar is sinds afgelopen weekend een muurschildering rijker, gemaakt door vier vrijwilligers. Maarten Konings: “De ruimte kon een upgrade gebruiken, omdat we hem tegenwoordig als snoezelruimte gebruiken. De vrijwilligers waren erg enthousiast en bleven langer dan afgesproken om de klus af te krijgen. Ondertussen klusten meerdere stagiaires, medewerkers en vrienden/vriendinnen om de rest van de locatie op te frissen. De muren in onze lokalen hebben een ander kleurtje gekregen en de rest is opgefrist met een nieuw laagje wit.”

Gezellige dag

Ook in woonlocatie Schouwenhof in Dordrecht maakten ze er een gezellige dag van met het team en vrijwilligers. "Schouwenhof bestaat uit twee panden. Met de achttien bewoners van het ene gebouw zijn we gaan brunchen bij de Jumbo in Dordrecht. Daarna hebben we in de huiskamers nog spelletjes gespeeld. De twaalf bewoners van het andere pand zijn met medewerkers en vrijwilligers een dag naar Diergaarde Blijdorp geweest. We hebben daar onder andere het Oceanium bekeken. En lekker geluncht. ´s Middags nog even genoten van het mooie weer en de dieren en daarna weer richting Dordt. Het was een zonnige dag!"