Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Tijdelijk 'Koffie, Thee en Taart' in Poortgebouw Meelfabriek

Lunchroom Hof van Sijthoff aan de Doezastraat in Leiden sloot in oktober 2022 de deuren omdat ze de cliënten een grotere variatie aan werkplekken wilde bieden. Meer dan horeca alleen.

Het team bivakkeert nog in het directiegebouw van de Meelfabriek. Zodra de nieuwbouw op het terrein gereed is, verhuizen ze naar hun eigen plek mét winkel aldaar. En van daaruit gaan ze meedraaien bij de horecagelegenheid die er komt, de kapper, het naaiatelier en nog veel meer.

Maar dat duurt nog even. In de tussentijd werkt het team al mee met verschillende ondernemers op het terrein EN bemensen ze sinds woensdag 11 januari een tijdelijke koffiepop-up bij de Meelfabriek: Koffie, Thee en Taart. “Er kwam een horecaruimte vrij en wij werden gevraagd hier tijdelijk invulling aan te geven”, vertelt locatiemanager Hiske Faber.


Joëlle, een van de deelnemers vanuit Gemiva heeft het heel erg naar haar zin bij Koffie, Thee en Taart. “Ik vind de bediening het leukst, het contact met mensen.” De taartjes worden gemaakt bij De Kwekerij, één van de andere Gemiva locaties in Leiden. Joëlle heeft dat ook wel eens geprobeerd. “Ik was er niet zo goed in, maar ik wil het misschien wel weer een keer proberen.”

Op de eerste dag is het nog zoeken naar allerlei gereedschap en serviesgoed, zoals taartvorkjes, een tang om het gebak mee op een schoteltje te leggen en ook een soeplepel. Want er staat niet alleen zoetigheid op de kaart maar ook soep en tosti’s. Joëlle loopt flink wat heen en weer tussen het kantoor in het directiegebouw en de nieuwe koffiepop-up in het Poortgebouw. “Ach, het komt wel goed”, zegt ze optimistisch, “uiteindelijk hebben we alles gevonden.”

Koffie, Thee en Taart is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.30 tot 15.00 uur. Adres: Meelfabriek 1, Leiden