Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante Dienst Hoeksche Waard Jeugd

In het kort

Heeft je kind vanwege een beperking of ontwikkelingsachterstand zorg of ondersteuning nodig? Kun je daar thuis, op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of op school extra hulp bij gebruiken? Dan is Gemiva er voor jou. Onze ambulante begeleiders werken samen met jou aan de ontwikkeling van je kind. De invulling van begeleiding is divers. Dat hangt af van je vragen en mogelijkheden.

Voor wie?

Ambulante Dienst Hoeksche Waard Jeugd is er voor:

  • kinderen met een ontwikkelingsachterstand en hun ouders;
  • kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking en hun ouders;
  • ouders die zelf een beperking hebben en hulp nodig hebben bij de opvoeding en andere gezinstaken.

Om in aanmerking te komen voor ambulante hulpverlening heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

Bij ambulante begeleiding krijg je één of meerdere uren per week begeleiding. Dit kan bij jou thuis zijn of op school of kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

We kunnen je ondersteunen bij:

  • opvoeding van je kind(eren);
  • de praktische zorg voor je kind;
  • stimuleren van de ontwikkeling van je kind(eren);
  • versterken van de ouderrol;
  • psychosociale en emotionele vragen.

Je maakt met jouw persoonlijk begeleider je eigen ondersteuningsplan. Je bespreekt waar je tegenaan loopt. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken. Samen met begeleiders kijk je naar wat goed gaat en wat beter kan. Hoe de begeleiding eruitziet, is ook afhankelijk van het kind, maar ook van het gezin en de school.

Je begeleider

Je krijgt ondersteuning van één of meerdere vaste begeleiders. Zij hebben een mbo- of hbo-opleiding afgerond. Als het nodig is, kunnen we een beroep doen op advies van andere deskundigen, zoals een gedragskundige.

Ligging kantoor