Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante Dienst Jeugd Haaglanden

Zoek je een luisterend oor, praktische tips en wil je hulp bij het creëren van een veilige en stimulerende omgeving voor je kind. Ambulante hulp is een waardevol middel om jou te ondersteunen en de ontwikkeling en het welzijn van je kind te bevorderen.

In het kort

Heeft je kind vanwege een beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een ontwikkelingsachterstand, zorg of ondersteuning nodig? Kun je daar thuis, op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school extra hulp bij gebruiken? Dan is Gemiva er voor jou. Onze ambulante begeleiders werken samen met jou aan de ontwikkeling van je kind. De invulling van begeleiding is divers. Dat hangt af van je vragen en mogelijkheden.

Voor wie

Ambulante Dienst Jeugd Haaglanden is er voor:

  • kinderen met een ontwikkelingsachterstand en hun ouders;
  • kinderen met niet aangeboren hersenletsel en hun ouders;
  • kinderen met een lichamelijke of verstandelijke of meervoudige beperking en hun ouders;
  • individuele begeleiding in de thuissituatie. Zowel ontwikkelingsgericht, opvoedkundig als ontlastend;
  • ouders die zelf een beperking hebben en hulp nodig hebben bij de opvoeding en andere gezinstaken;
  • gezinnen met meervoudig complexe hulpvragen;
  • casusregie.

Om in aanmerking te komen voor ambulante hulpverlening heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.


Je begeleider

Je krijgt ondersteuning van één of meerdere vaste begeleiders. Zij hebben een mbo- of hbo-opleiding afgerond met SKJ-registratie. Sommige medewerkers zijn nog in opleiding. Dan krijgen zij begeleiding van een ervaren professional. Als het nodig is, kunnen we een beroep doen op advies van andere deskundigen, zoals een gedragskundige.

De Ambulante Dienst Jeugd Haaglanden werkt vanuit de beroepscode en richtlijnen van het SKJ.

Ligging kantoor