Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante Dienst Jeugd Rotterdam

In het kort

Heeft je kind vanwege een beperking, gedragsprobleem of ontwikkelingsachterstand begeleiding of ondersteuning nodig? Kun je daar thuis extra hulp bij gebruiken? Dan is Gemiva er voor jou. Ook voor ouders met een kind met beperking, gedragsprobleem of ontwikkelingsachterstand bieden we opvoedondersteuning. Onze ambulante begeleiders werken samen met jou aan de ontwikkeling van je kind. De invulling van de begeleiding is divers. Dat hangt af van de vragen en mogelijkheden.

Voor wie?

Ambulante Dienst Jeugd Rotterdam is actief in heel Rotterdam waaronder ook Hoogvliet, Rosenburg en Capelle aan den IJssel. Deze ambulante dienst is er voor:

  • Kinderen tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en hun ouders/opvoeders;
  • Kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke beperking en hun ouders/opvoeders;
  • Individuele begeleiding in de thuissituatie. Zowel praktisch als opvoedkundig;
  • Opvoedondersteuning aan ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding en andere gezinstaken. Dit noemen we praktische pedagogische gezinsondersteuning (PPG).
  • Ondersteuning aan ouders die zelf een beperking hebben en hulp nodig hebben bij de opvoeding en andere gezinstaken.

Om in aanmerking te komen voor ambulante hulpverlening heb je een beschikking of indicatie nodig. Dit kan een beschikking via de gemeente zijn (Jeugdwet) of een indicatie via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz-indicatie kan in zorg in natura (zin) of met je persoonsgebonden budget (pgb) worden ingezet.

Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

aanmelden

Begeleiding

Bij ambulante begeleiding en/of praktische pedagogische gezinsondersteuning (PPG) krijg je één of meerdere uren per week begeleiding. Dit is bij jou thuis.

We kunnen je ondersteunen bij:

  • Opvoeding van je kind(eren);
  • Stimuleren van de ontwikkeling van je kind(eren);
  • Versterken van de ouderrol;
  • Psychosociale en emotionele begeleiding van het kind.

Je maakt met jouw persoonlijk begeleider het plan van aanpak voor je kind. Je bespreekt waar het kind tegen aan loopt. Samen met de begeleiders kijk je naar wat goed gaat en wat beter kan. Hoe de begeleiding eruitziet en de invulling hiervan verschilt. Dit hangt af van de mogelijkheden van je kind, maar ook van het gezin.

Je begeleider

Je krijgt ondersteuning van één of meerdere vaste begeleiders. Zij hebben een mbo- of hbo-opleiding afgerond. Sommige medewerkers zijn nog in opleiding. Dan krijgen zij begeleiding van een ervaren professional. Een aantal medewerkers is SKJ
geregistreerd. En een aantal medewerkers heeft een post hbo-opleiding en een opleiding voor praktische pedagogische gezinsondersteuning (PPG) gevolgd. Als het nodig is, kunnen we een beroep doen op advies van andere deskundigen, zoals een gedragskundige.

Ligging kantoor