Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Apollotoren

In het kort

Op de derde en vierde verdieping van de Apollotoren in Leiden wonen ouder wordende cliënten met matige of licht verstandelijke beperking.

De meeste cliënten zijn overdag thuis. Een aantal van de cliënten neemt deel aan de ouderenactiviteiten van Gemiva of hebben andere dagbesteding in de regio.

Begeleiding

Op woonlocatie Apollotoren is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Er is een slapende wacht, welke gebeld kan worden. Overdag is op beide etages een begeleider beschikbaar. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zo zelfstandigheid mogelijk kunnen leven en zoveel mogelijk de eigen regie hebben. Wij bieden begeleiding waar nodig en gewenst.

Op de locatie werken een locatiemanager, een gedragsdeskundige, (persoonlijk)begeleiders, een administratief medewerker en een kok. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor individuele activiteiten met de cliënten. De locatie biedt eveneens werk- en leerplekken voor leerlingen en stagiaires van bijvoorbeeld de opleiding MMZ/VIG.

De begeleiders verlenen ook (medische) zorg. Zij hebben kennis en ervaring met uiteenlopende zorgvragen (onder andere diabetes, epilepsie, vernevelen, stomazorg, katheterverzorging, ouderenzorg, zorg in de laatste levensfase, hulpmiddelen en tilmateriaal).

Gebouw en omgeving

Op elke verdieping zijn acht ruime appartementen. Elk appartement heeft een eigen badkamer en keukenblok. De meeste appartementen hebben een aparte slaapkamer en een balkon. Beide verdiepingen hebben een ruime woonkeuken en een sfeervolle huiskamer voor gezamenlijk gebruik; cliënten kunnen koffie/thee met elkaar drinken en gezamenlijk eten. Cliënten bepalen zelf het menu. Apollotoren ligt aan een park met dierenweide, vlakbij de Vliet en winkels zijn op loopafstand.

Ligging