Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Atalanta Logeren

Om de week logeer ik een weekend bij Atalanta. Even weg van huis in een andere omgeving doet mij goed. Ik heb een eigen kamer met badkamer en toilet. Dat is heel fijn. Als ik gezelschap op wil zoeken, kan dat. Dan ga ik naar de gezamenlijke huiskamer. Bij lekker weer rijd ik buiten een rondje op de skelter. Binnen is ook genoeg te doen. Maar als ik even alleen wil zijn op mijn kamer, kan dat ook. Dan luister ik graag muziek.

Sfeerimpressie

In het kort

Atalanta Logeren is een logeerlocatie voor kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. Er zijn vaste begeleiders die jou ondersteunen. Een veilige woonomgeving met een warme goede sfeer vinden we belangrijk. Hier mag je jezelf zijn. We kijken naar jouw persoonlijke wensen en vragen. Iedere dag is weer een nieuwe dag. We ondersteunen je om nieuwe stappen in jouw leven te zetten zodat je verder mag groeien en ontwikkelen.

Voor wie?

Atalanta is een kleine logeerlocatie voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Soms hebben ze ook bijkomende hulpvragen. Bijvoorbeeld op het gebied van autisme, ADHD, trauma of hechtingsproblemen. Er zijn 6 logeerkamers.

De meeste logees komen 1 à 2 weekenden per maand. Sommigen komen op vaste dagen doordeweeks. Dit noemen wij deeltijd wonen. Zij gaan dan overdag naar school, kinderdagcentrum Bloemendaal of hebben andere dagactiviteiten. Het logeerhuis is om de week een midweek open.

Begeleiding

Atalanta biedt 24 uur per dag begeleiding. Je krijgt ondersteuning van een vast team van begeleiders. Ook heb je jouw persoonlijk begeleider. Samen maak je jouw ondersteuningsplan. Hierin staan jouw doelen en wat je wil en kan leren. Als het nodig is, kunnen we een gedragsdeskundige vragen om hulp. De begeleider staat naast jou en we werken samen aan het ontwikkelen van jouw zelfstandigheid.

Dagactiviteiten

Als je een weekend bij Atalanta logeert, kijken we welke dagstructuur het beste bij jou past. Afhankelijk van je wensen. Logeer je doordeweeks of woon je in deeltijd? Dan ga je ook vanuit Atalanta naar je dagactiviteiten, kinderdagcentrum of school.

Gebouw en omgeving

De locatie ligt in een rustige en groene woonwijk. In het gebouw zitten meerdere organisaties. Dit kan soms wat drukte meebrengen door inloop en geluiden. Ben je in je eigen logeerkamer, dan is het een rustige fijne plek. De logeerkamers hebben een eigen thema. Iedere kamer heeft een eigen toilet en badkamer. Er is een gezamenlijke huiskamer die vaste openingstijden heeft. Er is een omheinde tuin. De jongeren kunnen daar gebruikmaken van allerlei speelgoed. Ook wonen drie kippen in de tuin. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum van Moordrecht en de bushalte.


Atalanta Wonen

Wist je dat Atalanta ook een locatie is om te wonen?
Kijk voor meer informatie op Atalanta Wonen.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op