Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Serviceteam Zij aan Zij

Het Serviceteam Zij aan Zij is onderdeel van een leerwerkplaats van Gemiva. Ze zijn gevestigd in boerderij Dorpszicht in Voorschoten.

Voor mensen met een beperking of leerlingen uit het speciaal onderwijs, en voor iedereen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die valt onder de participatiewet wordt bekeken of deze afstand verkleind kan worden. Een leerwerkplaats is de plek om dit te onderzoeken of en hoe iemand kan participeren, met een betaalde baan of vrijwilligerswerk. En voor wie dit niet lukt, is maatwerkvoorziening de volgende stap.

Baan

Met de juiste ondersteuning van de begeleiders van Gemiva kunnen cliënten in de winkel werken en worden ze opgeleid om eventueel door te stromen naar een baan of vrijwilligerswerk.
Soms ontbreekt het mensen uit deze doelgroepen nog aan vaardigheden zoals juiste werkhouding, sociale vaardigheden en structuur. Dit zijn vaardigheden die men hier kan ontwikkelen voordat ze bij een potentiële werkgever aan kunnen kloppen.

Werkzaamheden

Het Serviceteam is 5 dagen in de week aanwezig in boerderij Dorpszicht in Voorschoten. Vanuit Dorpszicht helpen cliënten met verschillende ondersteunende werkzaamheden voor verschillende andere partijen.

De werkzaamheden zijn o.a. :
- Koken
- Wassen
- Schoonmaken
- Inpakken

Vooraf bespreken we met elkaar wat de cliënt zou willen doen en wat ze daarvoor misschien nog moet leren. We houden steeds bij of er nog extra dingen te leren zijn of dat ze andere taken willen doen.

Begeleiding

Bij Het Serviceteam worden de cliënten begeleid door een vaste persoonlijk begeleider, die samenwerkt met vrijwilligers en stagiaires. Een jobcoach kan de cliënten begeleiden die uiteindelijk naar vrijwilligerswerk of een baan kunnen doorstromen.

Interesse?

Stagiaires vanuit het speciaal onderwijs zijn van harte welkom. Er zijn veel mogelijkheden. Heb je interesse en wil je meer weten? Stuur een mail naar Koos.Hoogenboom@gemiva-svg.nl

Ligging