Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Blaarkopweide 2, 4 en 6-8

In het kort

Blaarkopweide 2, 4 en 6-8 zijn nieuwe woningen op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. Op locatie Blaarkopweide wonen volwassen mannen en vrouwen tussen de 25 en 80 jaar. Psychiatrische problematiek, hechtingsproblematiek en vormen van autisme zijn hulpvragen die voorkomen. Eén van de woningen is gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met een auditieve beperking in combinatie met autisme. Een andere woning biedt zorg aan ouder wordende cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking waarbij een warme, veilige oude dag voorop staan.

Begeleiding

De ondersteuning en zorg is gericht op het behouden/nemen van zoveel mogelijk eigen regie en het zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan de samenleving. Begeleidingsstijlen waar de nadruk op ligt zijn oplossingsgericht werken, samen zijn we 100% en emotioneel neutraal met een warm hart. Er is een vast team van begeleiders en persoonlijk begeleiders die ondersteuning bieden vanuit de visie van Gemiva.

De woningen

Alle woningen hebben een eigen woon/slaapkamer en een badkamer met toilet en douche. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer en een prachtige binnentuin waar samen met de buurwoningen gebruik van kan worden gemaakt. Een terras grenzend aan de woning voor de benedenwoningen biedt de mogelijkheid om heerlijk buiten van het weer te genieten, te drinken en te eten. De woningen op de eerste verdieping hebben een terras. De cliënten die op de eerste verdieping wonen kunnen tevens gebruikmaken van de binnentuin die vrij toegankelijk is voor alle woningen.

Gebouw en omgeving

De woningen zijn gelegen aan de rand van het terrein, zodat het dorp makkelijk te bereiken is om boodschappen te doen. Op de woningen wordt zo mogelijk gezamenlijk gekookt. De bewoners kiezen met elkaar wat ze eten en helpen met het bereiden. Alle taken die bij een huishouden horen doen we gezamenlijk vanuit het principe: samen zijn we 100%.

Blaarkopweide 2

Op Blaarkopweide 2 is een grote diversiteit in de hulpvraag van de cliënten. De woning van deze gemengde groep heeft een huiselijke sfeer. De begeleiding is gericht op het behouden van vaardigheden en het ondernemen van activiteiten, zowel binnen als buiten het terrein. Op deze woning is een appartement waar een cliënt semi-zelfstandig kan wonen en vaardigheden kan leren die daarbij horen. Alle cliënten hebben doordeweeks dagbesteding op Swetterhage.
Telefoonnummer 071 580 61 22 / 06 15 33 81 07
Email: blaarkopweide2@gemiva-svg.nl

Blaarkopweide 4

Hier wonen volwassenen met een matig verstandelijke beperking en veelal een beperking in het autistische spectrum. Een aantal cliënten heeft een auditieve beperking, waardoor de communicatie middels digitale planborden en gebarentaal verloopt. Alle cliënten gaan doordeweeks naar dagbesteding. Op de woning wordt gewerkt met een duidelijke structuur, die voorspelbaar en veilig is voor de cliënten. Deze structuur wordt ondersteund door de methodiek ‘Geef me de Vijf’.
Telefoonnummer 071 58 061 24 / 06 11 80 46 69
Email: blaarkopweide4@gemiva-svg.nl

Blaarkopweide 6-8

De achttien bewoners op Blaarkopweide 6-8 hebben een matig verstandelijke beperking en zijn gemiddeld ouder dan 50 jaar. Een rustgevende sfeer, veiligheid en prettig ouder worden staan voorop. De cliënten hebben kenmerken die typerend zijn voor ouderen zoals dementie en fysieke achteruitgang. Op deze woning is de hele dag begeleiding aanwezig omdat niet alle cliënten meer de hele dag naar dagbesteding kunnen gaan. De begeleiding sluit aan bij het tempo dat iedere bewoner aankan.

De aard van de verstandelijke handicap verschilt binnen deze woning. Een huiselijke sfeer kenmerkt deze woning. Een enkele cliënt maakt op de woning gebruik van hulpmiddelen omdat er tevens sprake is van een lichamelijke beperking. Ook maken bewoners desgewenst gebruik van de activiteiten en faciliteiten die Swetterhage op het terrein aanbiedt.
Telefoonnummer: 071 580 61 26 / 06 15 49 18 73
Email: Blaarkopweide6-8@gemiva-svg.nl

Ligging