Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Boerderij De Buitenkans

In verband met een brand in een naastgelegen gebouw is de dagbesteding tijdelijk gesloten. We verwachten dat de dagbesteding volgende week weer hervat kan worden.

Wanneer je het erf van boerderij Dé Buitenkans op loopt zie je gelijk de theetuin en iets verder op staan de paarden. Je hebt zin in deze dag! Je stapt de gemeenschappelijke ruimte binnen, drinkt wat, praat wat en bespreekt met je begeleider wat je gaat doen vandaag.

Sfeerimpressie

Voor wie?

Dé Buitenkans is er voor mensen met een verstandelijke beperking die graag buiten zijn in een niet al te grote groep. Er komen maximaal negen mensen per dag. Je kunt er deelnemen aan verschillende activiteiten. We hebben veel ruimte buiten en een grote binnenruimte waar je ook van alles kunt doen. Je kunt zowel individueel als in groepsverband aan de slag. Er wordt steeds gekeken naar wat jij kan en wat jij wil.

Activiteiten

  • creatief aan de slag (tekenen/schilderen, vogelhuisjes of insectenhotels maken voor de verkoopkraam aan de weg);
  • koken – de lunch verzorgen met, als ze er zijn, producten uit de eigen tuin;
  • hout kloven;
  • werken in de (moes)tuin;
  • de dieren verzorgen (kippen, konijnen, cavia’s);
  • meedoen met recreatieve activiteiten zoals een spelletje spelen, fietsen, boeren bezoeken in de buurt, boodschappen doen;
  • bezoekers helpen die in de theetuin wat komen drinken.

Begeleiding

Er werken vier begeleiders bij Dé Buitenkans. Twee van hen zijn persoonlijk begeleider. Met de persoonlijk begeleider bespreek je welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de dagactiviteiten aan je wensen voldoen. Bij alle activiteiten zijn begeleiders en vrijwilligers die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Dé Buitenkans ligt aan de rand van Hazerswoude-Dorp midden in het groen. Openbaar vervoer is vlakbij. De deelnemers komen met de taxi of worden gehaald en gebracht met onze eigen bus.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op