Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Boshuizerlaan

In het kort

In woonlocatie Boshuizerlaan wonen volwassenen met een lichte tot matig verstandelijke beperking. Een aantal van hen woont samen in een deel van het huis. Dat noemen we groepswonen. Een aantal cliënten woont in een appartement.

De meeste bewoners werken overdag in een sociale werkvoorziening, bij een bedrijf of in een activiteitencentrum. Diegenen die (nog) niet werken, begeleiden we, waar mogelijk, naar een voor hun zinvolle invulling van de dag.

Begeleiding

We ondersteunen de bewoners in het zo zelfstandig mogelijk (blijven) leven. Onze zorg en begeleiding is afgestemd op wat de bewoners kunnen en nodig hebben. We vinden het belangrijk dat zij sociale contacten hebben en houden. En dat ze mee kunnen doen aan het dagelijks leven in Leiden en omgeving. De Boshuizerlaan is een thuis dat volledig is afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de cliënten. Daarbij is privacy erg belangrijk.

Het team bestaat uit (persoonlijk) begeleiders, een gedragsdeskundige, invalkrachten, een locatiemanager en facilitair medewerkers. Vaak is er ook een leerling en/of een stagiaire op de locatie. De bewoners krijgen begeleiding in de eigen woonruimte.

Gebouw en omgeving

De Boshuizerlaan biedt groepswonen en appartementen. Zes mensen wonen in groepswonen. Zij hebben een eigen woon/slaapkamer met daarin een eigen keukenblok en badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke woonkamer waar de bewoners met elkaar kunnen eten, koffie drinken, muziek kunnen luisteren, tv kunnen kijken en andere gezamenlijke activiteiten kunnen ondernemen.

De overige tien bewoners hebben een eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer, een keukenblok, een slaapkamer en een badkamer.In het Trefpunt kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en met elkaar koffie drinken, lunchen en avondeten.

Woonlocatie Boshuizerlaan heeft een grote tuin waar actief gebruik van wordt gemaakt. De locatie bevindt zich op loopafstand van de winkels aan het Vijf Meiplein, een sportschool, apotheek, huisartsen en een bushalte.

Ligging