Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Balijhoeve

Zodra je het terrein van de stadsboerderij op loopt, zorgen de geiten voor een warm welkom. Je loopt naar je werkplek via het pad langs de koeien. Samen met je collega’s bespreek je hoe de dag eruit ziet. De taken worden verdeeld. Na een lekkere kop koffie gaan jullie gezamenlijk aan de slag.

In het kort

Stadsboerderij De Balijhoeve is een kinderboerderij in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Een stadsboerderij mét een restaurant. En daar, bij het restaurant, biedt Gemiva dagactiviteiten aan. Je kunt er lerenwerken in de horeca en/of de facilitaire dienstverlening. Je leert met de methodiek BAS & KAS (bedieningsassisent en keukenassistent) en kunt certificaten behalen in de horeca en in de facilitaire dienstverlening. Je hebt je eigen portfolio om de voortgang van je ontwikkeling bij te houden. Natuurlijk krijg je bij het lerenwerken ondersteuning. De Balijhoeve is geopend van maandag tot en met vrijdag en op bijzondere feestdagen.

Voor wie?

Bij team De Balijhoeve werken (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deelnemers hebben veelal een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of psychische problemen. Alle deelnemers hebben behoefte aan enige vorm van ondersteuning.

Vind je het leuk om verschillende werkzaamheden uit te voeren en samen te werken? Samen met je (persoonlijk) begeleider kijk je waar jouw talenten liggen, wat je graag wilt leren en/of verder wilt ontwikkelen.

Om in aanmerking te komen voor een werkplek bij De Balijhoeve, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Activiteiten en groepen

Een werkdag bij De Balijhoeve start tussen 09.00 en 09.30 uur. We beginnen altijd met een kop koffie. Tijdens de koffie bespreken we de bijzonderheden van de dag en verdelen we de taken. Het team van De Balijhoeve bestaat uit maximaal negen deelnemers per dag. Er zijn twee begeleiders. Een deel van de werkzaamheden kunnen we plannen. Zo moeten we bijvoorbeeld elke dag schoonmaken of weten we dat we op die dag de catering verzorgen voor een vergadering van twaalf personen.

Een deel van de werkzaamheden is echter niet te plannen. We weten bijvoorbeeld nooit van tevoren hoeveel gasten we op een dag mogen verwelkomen in het restaurant. Het is belangrijk te weten dat een deel van de werkdag in het teken staat van leren. Je kunt bijvoorbeeld leren zelfstandig een maaltijd te bereiden. Of je leert hoe je een gast in het restaurant ontvangt.

Begeleiding

Er werken drie vaste medewerkers op De Balijhoeve: twee persoonlijk begeleiders en een begeleider. Per dag zijn er twee medewerkers aan het werk. Er zijn ook vrijwilligers op de locatie. We ondersteunen je waar nodig en plannen naar behoefte begeleidingsgesprekken. We vinden het belangrijk dat het netwerk van de deelnemers ook betrokken is.

Jaarlijks organiseren we een oranje-loper-ceremonie. Dan bespreken we de voortgang van doelen en vieren het behalen van certificaten.

Bij De Balijhoeve bieden we geen ondersteuning bij ADL. Wel zijn medewerkers geschoold in epilepsie en diabetes. Een deelnemer met moeilijk verstaanbaar gedrag kunnen wij niet de juiste ondersteuning bieden.

Gebouw en omgeving

De Balijhoeve ligt aan de rand van de wijk Rokkeveen op het terrein van de stadsboerderij. De Balijhoeve is op loopafstand van het Openbaar Vervoer. Bus 71 stopt op ongeveer 5 minuten lopen van de locatie. Het terrein ligt tegen het Balijbos aan. In het Balijbos wordt volop gewandeld, hardgelopen, gepicknickt en gespeeld. Na deze activiteiten is De Balijhoeve de perfecte plek om nog even een kopje koffie te drinken. Dat kan in ons restaurant of op ons terras.

Het restaurant en het terrein van de Balijhoeve zijn rolstoeltoegankelijk. Er is ook een aangepast toilet.

Ligging