Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Geer

In het kort

Activiteitencentrum De Geer biedt dagbesteding aan mensen met een zeer ernstig verstandelijke beperking n de leeftijd van 18 tot 97 jaar. Zij krijgen dagelijks op maat activiteiten en werkzaamheden aangeboden die passend zijn bij hun belevingswereld, ontwikkelingsmogelijkheden, talenten en leeftijdsfase. De Geer heeft negen verschillende groepen met allemaal een ander en eigen aanbod.

Een deel van de deelnemers woont op het terrein van Swetterhage; anderen wonen thuis. Er wordt steeds bekeken welke groep het beste aansluit bij de deelnemer. Ook kunnen deelnemers meerdere groepen bezoeken.

Activiteiten

Er worden dagelijks verschillende, bij de deelnemers passende, activiteiten aangeboden. In de ene groep neemt de begeleiding de deelnemers zoveel als mogelijk mee in gewone dagelijkse situaties; denk bijvoorbeeld aan het in- en uitruimen van de vaatwasser, boodschappen doen en andere klusjes. Bij andere groepen ligt het accent meer op het, met verschillende methodieken, prikkelen van de zintuigen. Daarnaast zijn er muziekactiviteiten en bieden we bewegingsactiviteiten aan zoals zwemmen, fietsen en gymmen.

Begeleiding

De deelnemers krijgen ondersteuning van een vast team begeleiders, aangevuld met leerlingen, vrijwilligers en stagiaires. Zij kunnen, indien nodig, een beroep doen op een gedragsdeskundige.

De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

De meest groepen maken gebruik van het pand aan Zwartbontweide 8. Eén groep zit iets verder op het terrein in het Theehuis. Naast verschillende activiteitenruimtes is er in het pand ook een grote snoezelkamer en een multifunctionele ruimte.

Ligging

Hier vind je contactinformatie van de diverse groepen van De Geer.