Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Gouwe | wonen

In het kort

De Gouwe is een woonlocatie voor ouderen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in een eigen kamer in een vleugel van zorgcentrum Meander en maken gebruik van twee gezamenlijke huiskamers voor de maaltijden en ontmoeting met elkaar.

De leeftijd ligt tussen de 44 en 80 jaar. Zij hebben behoefte aan 24-uurs begeleiding. Een deel van hen bezoekt overdag een activiteitencentrum.

Begeleiding

In De Gouwe werkt een team van vaste begeleiders die opgeleid zijn om mensen te begeleiden die een verstandelijke beperking hebben en specifieke aandacht vragen rondom het ouder worden. Bij complexe vragen kan het team een beroep doen op een gedragsdeskundige.

Een woningassistent verzorgt de maaltijden, die waar mogelijk samen met de bewoners worden bereid. Tevens kunnen er leerlingen en/of stagiaires van zorgopleidingen werkzaam zijn. De algemene leiding is in handen van een locatiemanager. 's Nachts kunnen de bewoners bij calamiteiten de nachtdienst van zorgcentrum Meander inschakelen.

Woonlocatie De Gouwe is het grootste deel van de week bereikbaar. Alleen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er tussen 13.30 en 15.30 uur niemand aanwezig: alle bewoners zijn dan naar het activiteitencentrum.

Gebouw en omgeving

De woonlocatie bevindt zich in een vleugel van zorgcentrum Meander, een zorgcentrum in Nieuwerkerk a/d IJssel. Het zorgcentrum ligt op loopafstand van een winkelcentrum. Iedere bewoner van De Gouwe beschikt over een eigen kamer met sanitair.

Er is ook een aangepaste badkamer beschikbaar. Zowel de bewoners van het zorgcentrum als van woonlocatie De Gouwe kunnen gebruik maken van vele faciliteiten in Meander, zoals het badhuis, de pedicure en de schoonheidssalon. Ook nemen bewoners van De Gouwe deel aan activiteiten van Meander, zoals Club Creatief en zingen.