Als je door de Dorpsstraat van Warmond wandelt valt het helemaal niet op. Pas wanneer je goed kijkt zie je aan de deurbellen en naambordjes dat het huis meerdere bewoners heeft. Het voormalig bankgebouw annex politiebureau, dat 25 jaar geleden op initiatief van ouders is verbouwd, telt zeven bewoners. Zij beschikken ieder over een ruim en gezellig appartement. Verder is er een sfeervolle gezamenlijke ruimte, de woonkamer. Hier kun je als bewoner samen met je huisgenoten vertoeven en ernaast is een ruime keuken.

In het kort
Bij De Haven wordt iedere dag vers gekookt. Als bewoner help je mee waar je kunt in de huishouding. Thuis loopt ‘Lucky’ de poes rond en wanneer de zon schijnt ga je lekker op het terras achter het huis zitten. Ieder appartement heeft een eigen douche/toilet gelegenheid en er is een pantry met koelkast. Het huis heeft een lift, het heeft naast de begane grond, twee verdiepingen. De begeleiding huist in de voorkamer. Daarnaast is een ruimte waar de was kan worden gedaan.
Je bent hier onderdeel van de dorpsgemeenschap. Warmond is een gezellig dorp met de noodzakelijke winkels zoals de bakker, een slagerij, supermarkt, bloemenzaak etc. Op zaterdag is er een markt, er is horeca en genoeg natuurschoon om te recreëren. Men groet elkaar op straat.
Voor wie
Er wonen zeven jongvolwassen tot volwassen met een licht verstandelijke beperking.
Om in aanmerking te komen voor een woonplek is een indicatie noodzakelijk. Onze afdeling zorgbemiddeling kan je daar alles over vertellen.
Begeleiding
Wij starten ’s middags om 16.00 u en vertrekken de volgende morgen om 9.30 u. Op woensdagmiddag start de begeleiding om 12.00 u en in het weekend zijn zij hier 48 uur. In het weekend zijn sommige bewoners vrij van werk.
Wanneer de bewoners thuis zijn wordt er samen met de begeleiding boodschappen gedaan. Iedere bewoner heeft een vaste dag waarop hij/zij kan kiezen wat er gekookt wordt die avond. Wie kan helpen helpt mee. Er zijn ook wat vaste huishoudelijke taken verdeeld onder de bewoners. Denk hierbij aan tafeldekken en afwasmachine in- en uitruimen of het aan de straat zetten van de vuilnisbakken, oud papier en glaswerk wegbrengen of stofzuigen.
We stimuleren zelfstandigheid en natuurlijk staat de begeleiding altijd klaar om een helpende hand te bieden. Zij helpen waar nodig bij het maken van keuzes. Uitgangspunt bij alles is een warme huiselijke sfeer. Je bepaalt zelf of je je terugtrekt op je appartement of de gezelligheid van de groep opzoekt. Meestal zitten we samen aan tafel voor het avondmaal. Leuk als je erbij bent, maar is geen plicht. Om 20.00 u drinken we op de groep koffie en thee.
Niet op de groep betekend niet dat je ‘uit beeld’ bent. Er is – wanneer jij dat wil - op jouw eigen plek ook voldoende tijd voor individuele aandacht.
Het is vanzelfsprekend dat wij bewoners aansturen als het om persoonlijke hygiëne gaat, dit houden wij nauwlettend in de gaten.
Familie, vrienden en verwanten komen regelmatig langs en zijn altijd welkom. Vaak trekken we er op uit om te fietsen, wandelen of te shoppen. Ook het pakken van een terrasje schuwen we niet.
Dagactiviteiten
Wij spreken over werk omdat hetgeen op de werkplek gebeurt echt van nut is. Doordeweeks wordt er overdag buitenshuis gewerkt. Dat kan bijvoorbeeld industrieel werk, de supermarkt, de boerderij of taarten bakken zijn.
Bewoners worden met bus en taxi vervoerd. Wanneer dat verantwoord is gaan zij zelfstandig lopend of met de fiets. Er is indien nodig contact met de diverse werkplekken. Dat kan een werkplek van Gemiva zijn maar ook een andere werkgever.
Het team
De begeleiders zijn betrokken en gedreven. Zij werken nauw samen met familie en verwanten. We zijn het er allen over eens dat het een voorrecht is om hier te werken. Medewerkers zijn of mbo- of hbo geschoold en er werken ervaringsdeskundigen.
Omdat we een klein team zijn is de onderlinge communicatie erg belangrijk. Dankzij goede rapportage weten we wat er speelt en zijn de lijnen kort. Wij voelen ons zeer verantwoordelijk voor het wel en wee van de bewoners en alles wat daarbij komt kijken. Naast de vaste medewerkers zijn er een klein aantal vaste invalkrachten. Iedereen die op De Haven werkt is goed ingewerkt voordat hij/zij werkelijk aan de slag gaat.
We zijn actief bezig om vrijwilligers bij De Haven te betrekken. We zoeken een netwerk aan enthousiaste mensen hebben om bewoners - die daar behoefte aan hebben – te begeleiden bij hobby’s of zaken die individueel anders niet zouden kunnen plaatsvinden. Denk daarbij aan een museum of concert bezoek, maar ook helpen bij het uit laten van de hond of het leren omgaan met een PC.
Gebouw en omgeving
De Haven is gevestigd in een voormalig bankgebouw annex politiebureau. Het bestaat uit drie woonlagen Op de begane grond bevindt zich één appartement met pantry en aparte douche/toilet gelegenheid. Dit appartement heeft als enige in het complex een ligbad. Verder is hier de gezamenlijke woonkamer met keuken en een aparte ruimte met wasmachine en droger. Ook is hier de ruimte waar de begeleiding kan rapporteren en een slaapplek heeft.

De twee boven gelegen verdiepingen hebben ieder drie appartementen. De appartementen zijn voorzien van een pantry en apart een douche/toilet gelegenheid. Er is een lift in het huis. We hebben achter het huis nog een tuinhuis met een fietsenstalling. De tuin bereik je ook via de straatzijde via een afsluitbaar hek. De Haven ligt aan een rustige straat midden in het dorp Warmond. Op loopafstand zijn diverse winkels. De omgeving is groen en waterrijk, er kan hier overal heerlijk gewandeld worden. Er is een busverbinding met Leiden en Sassenheim. Ook per auto of met de fiets is Warmond goed te bereiken.
Ligging
-
Wonen
-
071 301 37 10
-
[javascript protected email address]
-
Dorpsstraat 24
2361 BB Warmond
Informatie voor cliënten en verwanten
Klik hier voor informatie die voor jou als cliënt en/of verwant bij Gemiva van belang is.