Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Haven

Na een heerlijke wandeling in de groene omgeving van Warmond loop je terug naar je appartement. Als je door de Dorpsstraat van Warmond loopt, valt de woonlocatie helemaal niet op. Pas als je goed kijkt, zie je aan de deurbellen en naambordjes dat er in het huis meerdere mensen wonen. Eenmaal binnen krijg je eerst een vrolijk kopje van huispoes Lucky. In de sfeervolle, gezamenlijke woonkamer met ruime keuken doe je iets leuks met huisgenoten tot het tijd is om te eten.

In het kort

Het voormalig bankgebouw en politiebureau is 25 jaar geleden verbouwd. Nu wonen er zeven bewoners, ieder in een leuk en eigen appartement met een gedeelde woonkamer en keuken. De begeleiders helpen de bewoners om zo zelfstandig mogelijk te leven. Ieder appartement heeft een keukenhoek met koelkast en een eigen toilet en douche. Als het lukt, draag je als bewoner je steentje bij in het huishouden. Het huis is twee verdiepingen hoog en voorzien van een lift. Familie, vrienden en verwanten zijn altijd welkom en komen dan ook regelmatig langs.

De Haven ligt in een rustige straat midden in het dorp Warmond. Op loopafstand zijn diverse winkels. De omgeving is groen en waterrijk met volop mogelijkheden voor een heerlijke wandeling. Er is een busverbinding met Leiden en Sassenheim, maar ook met de fiets en auto is Warmond goed te bereiken.

Voor wie?

De woonlocatie is geschikt voor jongvolwassenen tot volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Haven, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

De begeleiding start ’s middags om 16.00 uur en vertrekt de volgende morgen om 9.30 uur. Op woensdagmiddag beginnen de begeleiders om 12.00 uur. In het weekend is er 48 uur begeleiding aanwezig. De begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen of om je vragen te beantwoorden, maar het doel is om zo zelfstandig mogelijk te leven. Je bepaalt zelf of je je terugtrekt in je appartement of de gezelligheid van de groep opzoekt. Wanneer je het nodig hebt, is er genoeg tijd voor persoonlijke begeleiding.

De vaste, huishoudelijke taken zijn verdeeld onder de bewoners, zoals het dekken van de tafel, de afwasmachine in- en uitruimen, vuilnisbakken aan de straat zetten, oud papier en glaswerk wegbrengen of stofzuigen. Maar je mag natuurlijk altijd extra helpen. De begeleiding doet elke dag samen met de bewoners die thuis zijn boodschappen. Iedere bewoner mag op een vaste dag kiezen wat er die avond op het menu staat. Meestal eten de begeleiders en huisgenoten in de avond samen en om 20.00 uur is het tijd voor een kopje koffie en thee. Meedoen is niet verplicht, maar het wordt wel gewaardeerd.

Dagactiviteiten

Doordeweeks werken de bewoners op verschillende plekken. Dit kan een locatie zijn van Gemiva, maar ook van een andere werkgever. De bewoners doen bijvoorbeeld industrieel werk, bakken taarten of helpen in de supermarkt of bij een boerderij. Wanneer het veilig kan, reizen de bewoners lopend of fietsend. Anders worden ze opgehaald met de bus of taxi. Als het nodig is onderhouden de begeleiders ook contact met de werkplekken.

Het team

Het team bestaat uit een kleine groep mbo- of hbo geschoolde begeleiders die nauw samenwerken met familie, verwanten en ervaringsdeskundigen. Naast de vaste begeleiders zijn er ook vaste invalkrachten. Door het kleine team en de korte lijntjes zijn de begeleiders erg betrokken met de bewoners. Goede communicatie is belangrijk en daarom zijn alle begeleiders altijd goed op de hoogte van de bewoners.

De Haven betrekt actief vrijwilligers zodat we een netwerk aan enthousiaste mensen hebben om bewoners die het leuk vinden te begeleiden bij hobby’s of activiteiten die ze zelf niet kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan de hond uitlaten, leren omgaan met een computer of een bezoek aan een museum of concert.

Gebouw en omgeving

De Haven is gevestigd in een voormalig bankgebouw en politiebureau. Het bestaat uit drie woonlagen met een lift.

Op de begane grond bevindt zich de gezamenlijke woonkamer met keuken en een aparte ruimte met wasmachine en droger. Ook is hier de ruimte waar de begeleiders werken en slapen. Op de begane grond vind je ook het enige appartement met een eigen ligbad. De eerste en de tweede verdieping hebben allebei drie appartementen. Achter het huis is nog een tuinhuis met fietsenstalling. En als het zonnetje schijnt, kun je heerlijk op het terras achter het huis zitten. Via een afsluitbaar hek is de tuin ook vanaf de straatzijde te bereiken.

Omgeving

Het gebouw staat in Warmond, een gezellig dorp met de handigste winkels in de buurt zoals de bakker, een slagerij, een supermarkt en een bloemenwinkel. Ook is er horeca om iets te drinken of te eten. Elke zaterdag is er een markt. Warmond ligt in een groene omgeving waar je in je vrije tijd kunt ontspannen met bijvoorbeeld een wandeling. Vaak trekt de groep er op uit om te fietsen, wandelen, shoppen of om een terrasje te pakken. De bewoners van het dorp zijn betrokken en iedereen groet elkaar op straat. Als je in Warmond woont, ben je echt onderdeel van het dorp.