Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Hoekmaat

Echt, voor ieder wat wils in het werk- en activiteitencentrum De Hoekmaat. Wat past bij jou? Zit er een fietsenmaker in jou of misschien een timmerman/vrouw? Hou je van koken of werk je graag op de computer? Ben je creatief aangelegd en teken of schilder jij met plezier? Het is allemaal mogelijk in De Hoekmaat. Op dit centrum in Rotterdam kun jij jezelf ontdekken en ontwikkelen. De Hoekmaat heeft zelfs een eigen muziekband: De Hoekmatties!

Sfeerimpressie

Voor wie?

Jongeren vanaf 18 jaar en volwassenen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel krijgen de nodige ondersteuning in De Hoekmaat. Zij kunnen door hun beperkingen (nog) geen (on)betaald werk verrichten.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor mensen met autisme en mensen met een licht verstandelijke beperking. Dagelijks bezoeken 20 tot 25 volwassenen dit centrum. Je kunt bij ons komen 'proeven' tijdens een stage/proefperiode. Zo kun je zien of De Hoekmaat iets voor je is. Kom je uit het voortgezet speciaal onderwijs? Ook dan kun je bij ons terecht.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij De Hoekmaat, heb je een beschikking of indicatie nodig. Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking?
Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Activiteiten

De Hoekmaat biedt veel verschillende activiteiten. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden.

Arbeidsmatige activiteiten:

  • Werken in de houtwerkplaats. Er komen opdrachten vanuit de wijk, gemeenten, boswachter, scholen en particuliere opdrachten (de bekende vogelhuisjes van De Hoekmaat). We maken ook producten voor de verkoop via de webwinkel van Gemiva.
  • Werken in de fietsenmakerij. Dit gebeurt o.a. in samenwerking met de ANWB en de gemeente Rotterdam: het fietsenmaatjesplan, waarmee gestreefd wordt naar een fiets voor ieder kind.
  • Productiewerkzaamheden: vouwwerkzaamheden, eenvoudig demontage werk, bundelwerk.

Andere activiteiten:

  • Creatieve activiteiten: mozaïek maken, schilderen, stofbewerking en tekenen. Deze activiteiten zetten we ook in om jouw talenten verder te ontwikkelen. Bij tekenen en schilderen gebruiken we verschillende materialen en werken vaak aan de hand van een thema. De producten worden eventueel in de winkel verkocht.
  • Werken met de computer. Je kunt kennismaken met de computer, (weer) mailen, surfen en gamen. Dit kan met gepaste programma's en hulpmiddelen.
  • Koken met elkaar. Eén keer per week bereiden we samen een eenvoudige maaltijd. Je kunt je hiervoor aanmelden.
  • Muzikale activiteiten, zoals de band De Hoekmatties.

Begeleiding

Iedere groep heeft één begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of jouw activiteiten aan je wensen voldoen. Als je ondersteuning nodig hebt, krijg je begeleiding. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en ligging

De Hoekmaat ligt in de oude dorpskern in Charlois en is gevestigd op de hoek van de Frans Bekkerstraat. In het gebouw is een ontmoetingsruimte en verschillende werkruimtes. Ook is er een fietsenwerkplaats met winkelgedeelte. Het pand is rolstoeltoegankelijk.