Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Hoekse Gang woonboerderij

In het kort

De Hoekse Gang is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.


Begeleiding

Op deze woonlocatie is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Daarnaast heeft iedere bewoner een persoonlijk begeleider. Hij/zij is jouw eerste aanspreekpunt en voor jouw netwerk. In de woonlocatie en het activiteitencentrum zijn naast de vaste begeleiders ook vrijwilligers, leerlingen en/of stagiaires actief. De dagelijkse leiding van De Hoekse Gang ligt bij de locatiemanager. Waar nodig kan een beroep gedaan worden op gedrags- of andere deskundigen.

Wonen in De Hoekse Gang

De voormalige woonboerderij op het terrein is omgebouwd tot woonlocatie voor mensen met een beperking. Het gebouw is opgedeeld in twee verdiepingen met appartementen. Op de benedenverdieping wonen zes bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met badkamer. Er is een gezamenlijke eet- en woonkamer. Buiten is er een belevingstuin die zodanig is ingericht dat de bewoners hier vrij en op een veilige manier gebruik van kunnen maken. De belevingstuin heeft een trampoline, een tuinhuis met ballenbak, een schommel en schommelbank. De tuin zelf is ook een beleving op zich doordat er planten en bloemen staan die lekker ruiken en voelen. Ook is er een schelpenpad en zandheuvel en lopen er konijnen en kippen rond. Wat de benedengroep kenmerkt is dat alle bewoners een ernstig verstandelijke beperking hebben en moeilijk verstaanbaar gedrag kunnen laten zien. Begeleiders zijn het grootste deel van de dag met drie personen aanwezig om de bewoners intensief te kunnen begeleiden. De benedenwoning is toegankelijk is voor mindervaliden.

Op de eerste verdieping wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Enkele hiervan hebben ook gedragsproblematiek zoals hechtingstoornis, autisme en/of adhd. Iedere bewoner heeft een eigen zorgvraag. Aan de hand van deze zorgvraag krijgen zij individuele begeleiding achter de voordeur van hun appartement.

Dagactiviteiten in De Hoekse Gang

De Hoekse Gang heeft op het terrein een gebouw waar dagactiviteiten plaatsvinden. Vanuit deze plek worden alle activiteiten aangestuurd, gestructureerd en gecoördineerd.

Gebouw en omgeving

Woonboerderij De Hoekse Gang ligt aan de Provincialeweg bij de afslag Ammerstol en bestaat uit 16 appartementen. Alle appartementen hebben een eigen douche, toilet en keukenblok. Op de benedenverdieping is een gezamenlijke huiskamer omdat het hier om groepswonen gaat. Voor de cliënten van de bovenverdieping is er ook gezamenlijke ruimte die wordt gebruikt als steunpunt op vaste tijden. De woning heeft een moestuin en belevingstuin. Op het terrein is ook een activiteitencentrum en een ruime parkeerplaats.