Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Noordbaan

In het kort

De Noordbaan is een activiteitencentrum voor cliënten met een verstandelijke beperking. Zij voeren industriële werkzaamheden uit zoals het inpakken, in elkaar zetten, sorteren en stickeren van materialen en weegwerkzaamheden.

Activiteiten

Op de Noordbaan werken per dag ongeveer 40 (jong)volwassen cliënten. De cliënten hebben een matige tot lichte verstandelijke beperking. De groepssamenstellingen zijn zo gemaakt dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de begeleidingsvraag van de cliënten. Zo is er een groep waar cliënten werken die gebaat zijn bij wat meer rust en minder interactie. Verder heerst er in de Noordbaan een gezellige en ontspannen sfeer. De Noordbaan doet werk voor verschillende opdrachtgevers en werkt samen met allerlei bedrijven. De cliënten zijn daar nauw bij betrokken.

Een aantal cliënten werkt in de kantine van de Noordbaan. De begeleiding bestaat uit een locatiemanager, (persoonlijk) begeleiders en leerlingen.

Sfeerimpressie De Noordbaan

Gebouw en omgeving

Het gebouw van de Noordbaan staat in Leiden Noord op een bedrijventerrein (de Waard) en grenst aan een woonwijk. Het is goed bereikbaar voor cliënten die met het openbaar vervoer reizen of op de fiets naar de Noordbaan komen.

Ligging