Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Ommedijk

In het kort

De Ommedijk is een veelzijdig woon- en zorgcomplex in hartje Leiderdorp. Op de 3e verdieping van het woon- en zorgcomplex wonen ouderen met een verstandelijke beperking.

Begeleiding

De bewoners krijgen zorg en begeleiding in de algemene dagelijkse levensbehoeften. Voor de bewoners staat 24 uur per dag een vast team van begeleiders klaar. We hebben een team dat bestaat uit begeleiders, persoonlijk begeleiders, een huishoudelijk medewerker, een gedragsdeskundige, invalkrachten en een locatiemanager. Vaak is er ook een leerling en een stagiaire. In totaal werken er ongeveer 20 mensen.

De nadruk in de begeleiding ligt op het bezorgen van een rustige oude dag. Het is belangrijk dat zij sociale contacten hebben en houden, en dat zij mee kunnen doen aan het dagelijkse leven in Leiderdorp en omgeving. Voor het ondernemen van activiteiten hebben de meeste bewoners ondersteuning nodig. Enkelen kunnen zelfstandig naar een club of het winkelcentrum. Overdag gaan sommige bewoners één of meer dagdelen naar een activiteitencentrum. Een paar bewoners zijn met pensioen. Zij bezoeken het thuiszittersproject van Gemiva in Leiden.

Woning

De bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer, woonkamer en badkamer. Ook is er een sfeervol trefpunt met over de hele breedte een balkon. De begeleiding kookt elke avond in het trefpunt. De cliënten eten de warme maaltijd in het trefpunt, in hun eigen appartement of bij een medebewoner.

Ligging