Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Populier

In het kort

Het voormalige politiebureau van Schoonhoven is veranderd in prachtige woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

In De Populier zijn 22 ruime appartementen. Die appartementen zijn verdeeld over drie verdiepingen. Op iedere verdieping is een gezamenlijke woonkamer met keuken.In de Populier wonen 22 mensen. Zij hebben een verstandelijke beperking en zijn in leeftijd tussen de 32 en 62 jaar. Er wonen ook cliënten met een meervoudige handicap. Sommige cliënten maken altijd gebruik van de gezamenlijke woonkamer op hun verdieping en hebben een grote zorgvraag. Anderen leven wat zelfstandiger. Zij zijn vaker in hun eigen appartement.

Begeleiding

In de Populier is vóór 10.00 uur en na 15.30 uur begeleiding aanwezig. Alle cliënten zijn overdag naar dagbesteding en/of hun werk. Als zij thuis zijn, is er minimaal één begeleider per verdieping. Op een aantal momenten van de dag zijn er twee begeleiders. Er zijn ook leerlingen, stagiaires en vrijwilligers actief in de Populier. 's Nachts is er één begeleider aanwezig die een slaapdienst heeft.

Gebouw en omgeving

De Populier ligt dicht bij het centrum van Schoonhoven. De winkels, supermarkt, het stadspark, rivier de Lek en bushaltes zijn allemaal op loopafstand. Rondom het gebouw ligt een mooie tuin. Daar is een overdekte buitenkeuken en er zijn voldoende plekjes om lekker buiten te kunnen zitten en/of te eten.