Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Schakel

Onderaan de dijk langs de Hollandsche IJssel in Moordrecht, vind je De Schakel. Het speels ingedeelde gebouw heeft veel lichtinval en doet prettig aan. Aangrenzend kijk je uit over de grote, langgerekte tuin die de Schakel rijk is. De landelijke ligging in de polder geeft rust. Je kunt de schapen van de buren zien grazen als ze buiten lopen. In december vormt De Schakel het decor voor de jaarlijkse kerstmarkt. Dit sfeervolle evenement trekt mensen tot ver buiten Moordrecht.

Sfeerimpressie

In het kort

De Schakel is een activiteitencentrum voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij doen activiteiten en werkzaamheden die aansluiten bij hun interesses, vaardigheden, talenten, ontwikkelingsmogelijkheden en leeftijd.

Voor wie?

Bij De Schakel komen (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Jongeren die nog naar school gaan kunnen stage lopen bij De Schakel. Er zijn stageplaatsen voor jongeren uit het zmlk-onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij De Schakel, heb je een beschikking of indicatie nodig. Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Activiteiten

Wat past bij jou? Wat wil je? Wat kun je? Dit zijn de vragen waar we naar kijken als je bij De Schakel aan de slag gaat. Samen met je persoonlijk begeleider stel je jouw programma samen. Je kan in verschillende groepen meedoen:

  • Tuingroep
  • Creatief
  • Bovenkamer
  • Leren en Ontwikkelen
  • Servicegroep

Blijven aansluiten bij jouw talenten en belevingswereld vinden we belangrijk. Daarom ontwikkelen we ons activiteitenaanbod steeds verder. Gemiva heeft in de regio Gouda meerdere activiteitencentra. Het is mogelijk om werken in De Schakel te combineren met activiteiten in andere centra.

Begeleiding

Je krijgt ondersteuning van een team vaste professionele begeleiders. Ook heb je jouw persoonlijke begeleider. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt. De Schakel heeft een vaste dagindeling. Dat laten we zien via het roosterbord. Dit geeft een dagelijks overzicht van het programma en de begeleiders die werken. De dagelijkse leiding van het activiteitencentrum is in handen van een locatiemanager.

Gebouw en omgeving

De Schakel is gevestigd in een modern pand aan de rand van Moordrecht.

Er zijn verschillende activiteitenruimtes en een grote tuin.

Ligging