Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Schakels

In het kort

De Schakels is een woonlocatie in de wijk Roomburg in Leiden. In De Schakels wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking zelfstandig in een eigen appartement.

We ondersteunen de bewoners in het zo zelfstandig mogelijk (blijven) leven. Onze zorg en begeleiding is afgestemd op wat de bewoners kunnen en nodig hebben. Daarnaast betrekken we cliënten bij maatschappelijke activiteiten in de wijk Roomburg. De meeste cliënten zijn overdag van huis. Zij werken in de sociale werkvoorziening, een commercieel bedrijf of bezoeken een activiteitencentrum in de regio.

Begeleiding

Op de locatie werken (persoonlijk)begeleiders en leerlingen. De locatiemanager heeft de dagelijkse leiding. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De begeleiding wordt grotendeels in het eigen appartement gegeven. Op doordeweekse dagen is het Trefpunt van 15.30 tot 19.30 uur geopend. Van maandag tot en met donderdag is er een gastvrouw. Zij maakt ook de maaltijden klaar. Op vrijdag verzorgt de begeleiding de maaltijd in het Trefpunt.

Woningen

De appartementen met woonkamer zijn ruim, er is een aparte slaapkamer en eigen sanitair is over verdeeld over twee gebouwen. Op de begane grond van één van de gebouwen is het Trefpunt. Hier kunnen de cliënten tijdens openingsuren terecht voor een maaltijd, een bakje koffie en een praatje.

Ligging