In het kort
De Spil is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
De Spil is ook toegankelijk voor mensen die om een andere reden behoefte hebben aan dagbesteding, zoals mensen met een psychiatrisch ziektebeeld en mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme, mits aan de hulpvraag voldaan kan worden en de cliënt aansluiting vindt bij de andere cliënten.
Begeleiding
De dagbesteding wordt begeleid door professionele medewerkers van Gemiva. Naast de professionals zijn er vrijwilligers en stagiaires werkzaam. In De Spil zijn ook mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de samenleving of arbeidsmarkt.
Activiteiten
De Spil is in de eerste plaats specialist op het gebied van dagbesteding voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel.Er is een uitgebreid scala aan activiteiten, zoals:
- werken met de computer (recreatief of instructief);
- creatief;
- tekenen en schilderen;
- diverse vormen van sport;gezelschapsspel;
- klaverjassen;gespreksgroep;koken.
Er wordt ook adl-zorg verleend.
Gebouw en omgeving
De Spil is gevestigd in de wijk Driemanspolder. Ook mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving kunnen terecht bij De Spil, dat zich heeft ontwikkeld tot een wijkservicecentrum met meerdere functies.
Participatie
Het wijkservicecentrum heeft tevens een wijkfunctie en wil een ontmoetingsplek zijn voor diverse doelgroepen in de wijk Driemanspolder. Het gebouw beschikt over drie aangepaste toiletten met tillift en een rustruimte.
Iedere maandagmorgen is het centrum geopend voor informatie en ontmoeting. Dit is mogelijk door samenwerking met de gemeente en een aantal zorgaanbieders, waaronder Gemiva. Wijkbewoners kunnen in De Spil ook aansluiten bij een aantal activiteiten.
Toegang en kosten
Uw deelname aan het activiteitencentrum wordt betaald vanuit de WMO, uitgevoerd door de gemeente. Er wordt wel een eigen bijdrage van € 19,00 per maand van u gevraagd. Dit heet het WMO-abonnementstarief. Dit bedrag is inclusief eventuele kosten voor bijvoorbeeld vervoer, thuiszorg of huishoudelijke hulp.Voor gebruik van ons aangepaste vervoer heeft u geen indicatie van de gemeente voor nodig.
Heeft u een WLZ-indicatie (ZZP), dan kunt u dagbesteding vanuit die indicatie krijgen. Er wordt dan een eigen bijdrage geïnd via het CAK. De hoogte daarvan is afhankelijk van het inkomen.
Ligging
-
Activiteitencentrum/dagbesteding
-
Werken
-
079 720 09 79
-
spil@gemiva-svg.nl
-
Stadhoudersring 5
2713 GA Zoetermeer
- Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah)
Informatie voor cliënten en verwanten
Gemiva is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking.