Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Werkplaats 3 & 4

Vanochtend staat een buitenklus op het programma. We gaan papier en plastic ophalen. Als alles is verzameld, brengen we het naar de gemeente. Opgeruimd staat netjes. In de middag help ik met koken. Meestal doe ik alle ingrediënten in de pan samen en maken we er iets lekkers van. Het is leuk om zowel binnen als buiten te werken. Met een voldaan gevoel ga ik aan het einde van de middag weer naar huis. Ik geniet van het samen werken.

Sfeerimpressie

Voor wie?

Bij Werkplaats 3 & 4 werken mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Sommigen hebben ook autisme en/of psychiatrische aandoeningen. Zij wonen allemaal op het terrein van Swetterhage. Deze mensen kunnen parttime of fulltime aan de slag bij deze werkplaats.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij Werkplaats 3 & 4, heb je een beschikking of indicatie nodig. Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Meld je aan

Begeleiding

De groepjes krijgen begeleiding van een team van vaste medewerkers. Daarnaast is er een gedragsdeskundige, logopediste of fysiotherapeut op aanvraag in te schakelen. Het ondersteuningsplan wat je samen met je persoonlijk begeleider hebt opgesteld, volgen we. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Activiteiten

Bij de Werkplaats 3 & 4 kun je met onderstaande activiteiten aan de slag:

  • Arbeidsmatige activiteiten zoals de was doen, opruimen op woningen en schoonmaak klusjes
  • Dienstverlenende activiteiten zoals ophalen van papier, plastic en oud brood bij de woningen, plastic weg brengen naar de gemeente en boodschappen doen voor anderen
  • Industrieel werk zoals papier versnipperen en buisjes tellen
  • Bewegen zoals zwemmen en gym
  • Belevingsgerichte activiteiten zoals koken, voel- en ruikactiviteiten
  • Buitenactiviteiten, zoals klusjes doen en tuinactiviteiten.

Met elkaar zijn we steeds op zoek naar nieuwe activiteiten die bij jou aansluiten.

Gebouw en omgeving

De Werkplaats 3 & 4 staat op het terrein van Swetterhage. Het is een stoer gebouw, helemaal opgetrokken uit hout. Het nodigt dan ook uit tot activiteiten die zich richten op buiten zijn. Het gebouw bestaat uit vier lokalen die met een tussendeur met elkaar verbonden zijn.