Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Debussyring

In het kort

Debussyring is een woonlocatie in Oud-Beijerland waar 13 mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap wonen.

Overdag bezoeken zij een activiteitencentrum of gaan zij (begeleid) werken. Een groep cliënten van activiteitencentrum Symfonie in hetzelfde gebouw verricht overdag ondersteunende werkzaamheden voor de woonlocatie rondom de was en het eten.

Begeleiding

De begeleiding vindt plaats bij de cliënt in het appartement en/of in het steunpunt. Iedere cliënt heeft één begeleider die fungeert als persoonlijk begeleider (pb-er). Deze pb-er is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn achterban. In de woonlocatie is woonbegeleiding aanwezig tussen 15.00 uur ’s middags tot 10 uur ’s morgens. Er zijn 2 woningassistentes aanwezig tussen 09.30 uur en 17.30 uur. De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Debussyring heeft een vleugel op de eerste verdieping met daarin:

- negen studio`s (eenkamerappartementen met afgescheiden slaapgedeelte, een eigen keukenblok en een eigen toilet/doucheruimte);
- drie tweekamerappartementen, met een huiskamer, slaapkamer, een eigen keukenblok en een eigen douche/toiletruimte;
- een steunpunt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten, tevens slaapruimte voor de slaapwacht;
- een kantoorruimte;
- een groot balkon voor gezamenlijk gebruik;
- een grote afgesloten kelderbox voor opslag.

Daarnaast huurt een cliënt een eigen woning op de verdieping boven de vleugel van Debussyring en krijgt begeleiding vanuit het steunpunt.

De woonlocatie is één van de voorzieningen in Medisch Centrum Poortwijk. In het gebouw zijn verder een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum van Gemiva, een gezondheidscentrum en 46 huurappartementen gevestigd.

Ligging