Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dorpszicht

In het kort

Op woonboerderij Dorpszicht wonen 15 (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. De leeftijd van de bewoners ligt tussen de 20 en 45 jaar. Ongeveer de helft van de cliënten gaat zelfstandig naar het werk. De andere helft wordt met speciaal vervoer gebracht. De cliënten werken overdag bijvoorbeeld bij de Hema in Voorschoten of in het Stadhuis van Leiden.

Begeleiding

Het begeleidingsteam bestaat uit een locatiemanager, een gedragsdeskundige, 3 persoonlijk begeleiders, 6 begeleiders en een slaapwacht.

Gebouw en omgeving

Woonlocatie Dorpszicht is een gerenoveerde woonboerderij. Het staat dichtbij het centrum van Voorschoten. De boerderij bestaat uit 2 verdiepingen en er is plaats voor 15 bewoners. Er wonen 6 cliënten in De Stal (een los gebouw) en 9 cliënten wonen in de boerderij. In de boerderij is een lift, een woonkeuken, huiskamer, waskamer en een multifunctionele ruimte aanwezig. In de Stal is een grote woonkamer met open keuken.

Ligging