Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Elsenhoeve

In het kort

Op de Elsenhoeve in Lekkerkerk wonen en werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking met vaak bijkomende gedragsproblematiek. We hebben 10 woonappartementen waar de clienten dagelijks hun begeleiding op maat krijgen aangeboden. Ook mensen die elders wonen, komen naar Elsenhoeve om er te werken. Zij komen zelfstandig op de fiets of worden vervoerd met onze eigen bus.

Begeleiding

Begeleiders ondersteunen de cliënten. Uitgangspunt hierbij is dat de cliënten zoveel mogelijk een individuele benadering krijgen. De begeleiders maken hierbij gebruik van de methode competentie- en oplossingsgericht werken. Dat betekent dat ze kijken naar de dingen die een cliënt kan. Ze gaan op zoek naar de oorzaken van het gedrag van de cliënten en hoe dit begeleid kan worden.

Activiteiten

Op het terrein van Elsenhoeve ligt een prachtig activiteitencentrum waar de cliënten kunnen werken. Zowel de cliënten die bij ons op de Elsenhoeve wonen als cliënten die elders wonen. Zij kunnen binnen en buiten op het terrein werken. Buiten kunnen de cliënten bijvoorbeeld onze dieren verzorgen, werken in de moestuin en siertuin of het land maaien op onze eigen tractor. Er is altijd wel iets te doen op of rond het terrein van de Elsenhoeve. Daarnaast maken de cliënten binnen producten om te verkopen, zoals steigerhouten meubels en woonaccessoires. Daarnaast zijn ze ook creatief bezig met het maken van kaarten en slingers en ze schilderen teksten op houten borden. Door deze vele activiteiten hebben de cliënten overdag een zinvolle dagbesteding.

Nieuwsgierig naar de meubels die gemaakt worden door cliënten van de Elsenhoeve, klik hier voor de flyer. Alle steigerhouten meubels op een rij met de prijzen erbij.


KlusBus

Heb je een klusje in of om het huis en kom je er niet aan toe? KlusBus De Elsenhoeve doet het graag voor je.

Een schilderij ophangen, een muur verven, de vlonder in de tuin maken/repareren of een kast in elkaar zetten. Soms kom je niet aan zo’n klusje toe of heb je de juiste gereedschappen niet in huis. Neem dan contact op met KlusBus De Elsenhoeve. Wij helpen je graag.

We maken een offerte voor het werk dat je wil laten doen. Ben je akkoord met de offerte? Dan plannen we samen een moment in, waarop onze medewerkers onder begeleiding van een ervaren timmerman aan de slag gaan.

Heb je een klusje voor ons? Of wil je meer informatie?

Neem contact met Peter van de Korput.

(0180) 445 999 of mail Peter.van.de.Korput@gemiva-svg.nl

Vrijwilligers

Elsenhoeve maakt graag gebruik van de inzet van vrijwilligers. Mensen die een deel van hun vrije tijd besteden aan het organiseren en/of begeleiden van activiteiten in het activiteitencentrum en op de woning.

Inmiddels zijn er veel vrijwilligers actief bij Elsenhoeve. Zij werken zelfstandig samen met de cliënten of zij ondersteunen bij activiteiten. Sommige vrijwilligers komen één dagdeel per week, andere meerdere dagdelen.

Een greep uit ons activiteitenaanbod waarbij vrijwilligers actief zijn samen met onze cliënten:

  • koken;
  • werken in de tuin;
  • meubels maken van steigerhout;
  • cliënten vervoeren met onze bus;
  • ondernemen van leuke vrije-tijdsactiviteiten met individuele cliënten.

Gebouw en omgeving

Het gebouw was vroeger een veehouderij. Het staat aan de rand van Lekkerkerk. Het gebouw is verbouwd tot woon- en werklocatie. Mooie, oude onderdelen zijn bewaard gebleven.

Elke bewoner heeft in het woongedeelte een eigen appartement met een eigen badkamer.