Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Evertsenstraat 68-100

Je komt bij je appartement, zet je fiets naast je voordeur en gaat dan je appartement aan de Evertsenstraat binnen. Net voordat je de deur sluit, hoor je je buurvrouw nog iets vragen:
“Ga jij straks ook naar het Trefpunt om met elkaar te eten?” “Nee mijn vader komt bij mij eten, dus ik blijf thuis!" Je sluit de deur, loopt naar de woonkamer, maakt een kop koffie en loopt door naar je tuintje. Even bijkomen in de zon van een drukke dag op het werk. Straks komt de begeleiding voor een gesprek en daarna samen eten met je vader, gezellig!

In het kort

Helemaal op jezelf wonen in een sociale huurwoning met een eigen voordeur, maar wel hulp in kunnen schakelen als je het zelf niet meer weet. Dat kan in het appartementencomplex aan de Evertsenstraat in Rijnsburg. In het gebouw worden zeven appartementen gehuurd door Gemiva. De begeleiding die de bewoners krijgen, vindt vooral plaats in de eigen woning. Ook is er een Trefpunt in de Ruijterstraat 6B. Hier kun je gezellig samenzijn en met anderen genieten van een maaltijd.

Begeleiding

Hoewel de bewoners redelijk zelfstandig leven, krijgen zij wel de begeleiding die zij nodig hebben. Mocht er iets zijn in de nacht kan er contact worden opgenomen met een slaapdienst die je dan te woord kan staan en/of gerust kan stellen.
Je krijgt ondersteuning op maat. We maken daarover afspraken. Die schrijven we op in het OndersteuningsPlan. Dit plan stel je samen met je persoonlijk begeleider op en is het uitgangspunt voor wat jij nodig hebt.

We kunnen op de volgende manieren ondersteuning en structuur geven:

  • Persoonlijke gesprekken. Hoe vaak we dat doen, hangt af van wat jij nodig hebt. We richten ons op wat voor jou een prettig en evenwichtig leven is. Als je dat wilt, helpen we je nieuwe dingen te leren.
  • Vaste momenten voor ondersteuning bij persoonlijke verzorging. Wat we precies doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Voor sommige bewoners is het genoeg dat we opletten of ze iets goed doen. Of dat we ze ergens aan herinneren (bv medicatie innemen). Andere bewoners hebben het nodig dat we zorghandelingen overnemen.
  • Een aantal vaste groepsmomenten in het Trefpunt.

Het is belangrijk dat je zelf begeleiding kan inschakelen. In de Evertsenstraat moet je overdag zonder de directe nabijheid van begeleiders kunnen en jezelf kunnen vermaken. Mocht er echt iets zijn, kun je altijd contact opnemen met de naastgelegen locatie Evertsenstraat 132.

Dagactiviteiten

Alle bewoners hebben doordeweeks dagactiviteiten buiten de deur. De een heeft een betaalde baan, een ander gaat naar een sociale werkplaats en weer een ander naar een activiteitencentrum. Bewoners gaan in de ochtend zelfstandig of met groepsvervoer naar hun werk en komen in de middag weer thuis. In de avond hebben veel van de bewoners een sport of hobby die zij zelfstandig uitoefenen.

In het weekend ondernemen bewoners van alles. Ze gaan op familiebezoek of ontvangen vrienden en kennissen. Ook is het in het weekend mogelijk om met de begeleiding op pad te gaan, bijvoorbeeld naar het bos of het strand.

Team

We werken in de Evertsenstraat met een vast team van medewerkers:

  • mbo- en hbo-geschoolde begeleiders en persoonlijk begeleiders;
  • medewerkers in opleiding: leerlingen en stagiairs;
  • een huishoudelijk medewerker;
  • een administratief medewerker;
  • een locatiemanager.

Het team kan een beroep doen op een gedragskundige. Wanneer dat nodig is, kunnen we een ergotherapeut inschakelen. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen huisarts, waar die naar toe kan gaan als dat nodig is.
Er zijn ook een aantal vrijwilligers die zich inzetten voor de de bewoners van de Evertsenstraat. Zij maken net die extra’s mogelijk voor de bewoners.

Gebouw en omgeving

De appartementen bevinden zich in een appartementencomplex. Iedere bewoner heeft een eigen appartement, met eigen deurbel en brievenbus. Het appartement bestaat uit een woon- en slaapgedeelte, een kleine keuken en een eigen toilet en douche.

Er is een Trefpunt op loopafstand in de Ruijterstraat 6b, waar je samen koffie kunt drinken, eten en/of een spelletje kunt spelen. Het gebouw ligt in een nieuwbouwwijk in Rijnsburg, met een aantal winkels op (10 minuten) loopafstand.

Ligging